"Доживи Теслу" на "Expo 2017" у Астани

БЕОГРАД: Музеј виртуелне реалности "Доживи Теслу" биће приказан у павиљону Србије на сајму енергије "Expo 2017" у Астани, који се од 10. јуна до 10. септембра одржава у главном граду Казахстана.
dozivi teslu1
Фото: Youtube Printscreen

На дан отварања сајма, сви посетиоци у павиљону Србије, као земље учеснице манифестације, имаће прилику да "доживе" Теслу уз помоћ ВР технологије.

"Слоган ''Expo 2017'' је “Future energy'', који на симболичан начин даје на снази презентацији пројекта ''Доживи Теслу'', будући да је научник свој животни век посветио раду на енергији будућности", наводи се у саопштењу.

Презентацију Србије на највећем сајму у 2017. години организује Министарство трговине и телекомуникација.

Фото: Youtube Printscreen

Иначе, осим у Музеју Николе Тесле, иновативна изложба у виртуелној реалности доступна је свим Теслиним поштоваоцима широм света и путем мобилне апликације.

Као специјални гост казахстанског председника Нурсултана Назарбајева на отварању "Астана Експо - 2017" учествоваће и председник Србије Александар Вучић.

Отварању "Експа" присуствоваће велики број светских лидера, између осталих руски председник Владимир Путин и председник Кине Си Ђинпинг.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести