ЕПК 2021 у Бечу: Књижевно вече писаца из четири престонице културе

БЕЧ: Фондација Нови Сад 2021, у сарадњи с Централном библиотеком Беча вечерас организује књижевно вече с циљем промовисања пројекта, истицања видљивости Новог Сада као ЕПК и интернационализације наших уметника.
biblioteka bec
Фото: novisad2021.rs

Вече посвећено књижевности је и повод да се окупе представници европских престоница културе Дунавског региона: Варна 2019, Ријека 2020, Темишвар 2021 и Нови Сад 2021.

Скуп ће испред Фондације „Нови Сад 2021“, отворити Ђула Рибар с темом  „Нови Сад у Европи - мостови вишејезичности“.

Сви ови градови осврћу се на богату и разнолику историју културе, коју је, поред осталог окарактерисала вишејезичност и мултиетничност.

Скупу ће присуствовати и амбасадор Републике Србије у Републици Аустрији Перо Јанковић.

На скупу ће из четири престонице Дунавског региона бити представљена четири карактеристична, позната аутора, који су на неки начин повезани са овим градовима: кроз свој рад или идентитет, или личну судбину.

Испред града Новог Сада то ће бити писац Ото Хорват, рођен у Новом Саду 1967. године.

Хорват је, осим у Новом Саду, студирао и у Ерлангену, и Берлину. Пише и преводи поезију с мађарског, немачког и италијанског на
српски језик. Живи и ради у Фиренци.

„Сабо је стао“ (2016) је његов први, у Србији вишеструко награђивани роман, који је објавио Виесер Верлаг.

Књижевно вече је део активности на реализацији пројекта Нови Сад ЕПК, који је закључком Владе Републике Србије проглашен за пројекат од националног значаја.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести