Кључеви Ивањице у рукама Нушића 

ИВАЊИЦА:  Свечаном примопредајом кључева вароши између председника општине Зорана Лазовића и глумца Милана Милосављевића, који оживљава лик Бранислава Нушића, у Ивањици је данас свечано почела 10. обновљена Нушићијада.
 "Nušićijada'' Foto: promo
Фото: "Нушићијада'' Фото: промо

Нушић је и ове године увео посебан тродневни фестивалски режим без бољки, размирица са пуно културе и чаршијског духа.Гости Нушићијаде уживаће у бројним квалитетним садржајима, разноврсне уметничке форме, споју модерног и традициоланог, у Ивањици где фестивалских дана мештани ходају одевени у костиме с краја 19. и почетка 20. века. 

Под слоганом „Варош спава ал бадава“ публици ће се представити велика имена глумачке, музичке и књижевне сцене. Осмехе ће у позоришној сали и сценама на отвореном мамити представе "Боје штека", "Чорба за канаринца", "Велики талас", "Ожалошћена породица", "Славуј и кинески цар", "Ожалошћена фамилија", Кабаре Ивана Бекјарева, мјузикл Киш.

На музичкој сцени концерт је већ имала Балканика, а наступаће и Жељко Самарџић, Марија Шерифовић, Дејан Петковић и Биг бенд, Orthodox Celts, Duo di Maggiore, Ди Луна Блес бенд, Банда дрвена.

Водиће се и разговори о хумору и доделити награде за најбољу сатиричну причу. Причаће се о савремености и свевремености Нушићеве реторике.Сва три дана манифестацију краси и пажљиво одабран програм за децу и младе на дечјој сцени, у градском парку чекају их позоришне представе, радионице и играрије без граница. 

Нушићијада траје до 25. августа када ће је песмом затворити Orthodox Celts концертом у 22 часа на бини “Округло па на ћоше”.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести