Нови тврђава театар отвара „Фама о  бициклистима”

ЧОРТАНОВЦИ: Четврти фестивал Нови тврђава театар биће отворен вечерас у 21 час у Вили Станковић у Чортановцима , уз поздравне речи Марије Меденице, глумице Српског народног позоришта, и извођењем представе “Фама о бициклистима” по роману Светислава Басаре, у режији Роберта Ленарда, Новосадског позоришта / Ујвидеки синхаза.
cortanovci sekspir
Фото: Dnevnik (arhiva)

До 8. јула, на овом фестивалу ћемо, у истом амбијенталном простору, уколико време дозволи, гледати још три представе у конкуренцији и две ван ње, у селекцији Виде Огњеновић.

Представа „Чувари твог поштења”, ауторски пројекат редитеља Бориса Лијешевића, Градско позориште из Подгорице ће извести сутра у Чортановцима. Трећа представа у конкуренцији „Јами дистрикт” Милене Богавац, у режији Кокана Младеновића, и извођењу Трупе „Јами дистрикт” планирана је 5.јула. Народно позориште из Ужица учествује 7. јула с представом „Невидљиви људи” Јелене Кајго, у режији Немање Ранковића.

У жирију су Миа Кнежевић, Кинга Мезеи и Владимир Копицл

У жирију су ове године теоретичар културе и књижевник Владимир Копицл, редитељка Миа Кнежевић, и глумица и редитељка Кинга Мезеи, прошлогодишња лауреаткиња. Ван конкуренције ће 6. јула бити изведена представа „Украђена личнос”, Миленка Вучетића и Милана Гутовића, који изводи ову “монодрамску комедију”. Доделом и уручењем награда, Нови тврђава театар ће бити завршен 8. јула у вили Станковић у Чортановцима. У част награђених, студенти Академије лепих уметности и мултимедија из Београда извешће представу „Међуигре”, рађену по Сервантесу. Удружење грађана “Нови тврђава театар” је организатор истоименог фестивала, а за продукцију је задужен „Лауреат” ДОО за менаyмент и заступање аутора и глумаца.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести