ПО РЕЦЕПТУ КАФАНСКОГ КУВАРА Ужичка мућкалица, гастро бомба која ће вас оборити с ногу
17.07.2025.
21:40
21:50
Коментари (0)
Служите топло, уз лепињу или погачу.
Потребно је:
650 г свињске печенице
1 шоља уља
2 кашике брашна
7 меснатих паприка
1 чаша кајмака
3 јајета
со
бибер по укусу
Припрема:
Свињетину исеците на ситне комадиће, па их уваљајте у брашно и пропржите на добро загрејаном уљу. Затим додајте очишћене и сецкане паприке, па зачините и динстајте све док не омекшају. Јаја умутите директно у смесу, па кратко промешајте да се све добро сједини. Умешајте кајмак, полако промешајте и оставите тако још два минута, да се састојци повежу.
Ало.рс