Рецепт дана: Чоколадни чизкејк

Неодољива комбинација чоколаде и сира и посластица која се брзо припрема и још брже једе.
cizkejk
Фото: www.freeimages.com

Састојци (за подлогу):

- 150 г млевеног кекса,

- 100 г маслаца,

- 2 кашике какаа

За крем:

- 300 г чоколаде за кување,

- 500 г маскарпоне сира,

- 200 г шећера у праху,

- 250 мл слатке павлаке за шлаг

Припрема:

1. Помешати  кекс са растопљеним маслацем.

2. Обложити калуп за печење торти пек папиром и на њега положити подлогу од кекса и маслаца.

3. Миксером умутити слатку павлаку, додати маскарпоне, шећер у праху и растопљену млаку (никако врућу) чоколаду.

4. Добро промешати како би се добила глатка смеса па њоме прелити подлогу од кекса.

5. Оставити овако припремљену посластицу у фрижидеру на неколико сати да се добро охлади.

6. Уколико вам ово не звучи довољнио чоколадно, од чоколаде можете да направите и глазуру којом ћете на крају прелити охлађену торту.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести