Рецепт дана: Јапански чизкејк

Припрема чизкејка уме да буде прилично пипав посао, који захтева и доста времена. Срећом, постоји јапанска верзија за коју је довољно свега три састојка и минимум уложеног труда…
cizkejk
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 3 јајета,

- 120 г чоколаде,

- 120 г крем сира

Припрема:

1. Рерну загрејати на 170 степени. Чоколаду отопити на пари и додати јој крем сир, па све помешати.

2. Затим смесу склонити с паре и додати три жуманцета.

3. Беланца умутити у чврст снег, па трећину додати у смесу од чоколаде и сира. Пажљиво и нежно промешати, па опет додати трећину и поновити. Исто урадити и са остацима беланаца.

4. Калуп за печење торте обложити папиром за печење и у њега излиити смесу.

5. Ударите пар пута о сто калупом да се из смесе избију мехурићи ваздуха, а онда га ставити у дубок плех за печење у који је усута топла вода.

6. Пећи на 170 степени неких 15 минута, а онда смањити на 160 степени и пећи још 15 минута.

7. Када је колач готов, искључити рерну али оставити чизкејк унутра још 15 минута.

8. Потом извадити, охладити и сервирати готово колач.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести