Рецепт дана: Пилећи батачићи са сенфом

У случају да баш нисте сигурни шта бисте могли да кувате, ево сјајног – једноставног, а укусног – предлога.
bataci
Фото: pixabay.com

Састојци:    

- 1 кг пилећих батачића,    

- 2 кашичице павлаке,   

- кашичица сенфа,    

- мало рузмарина,    

- пола везе свежег першуна,    

- 100 г корнфлекса,   

- кашика сусама,    

- кашичица белог лука у гранулама,  

- кашичица млевене паприке,    

- со и бибер по укусу

Припрема:

1. Ставити батачиће у посуду са павлаком и сенфом, па их добро утрљати.

2. Исецкати рузмарин и першун и додати их у посуду, а затим све разредити с пар кашика воде.

3. Оставити батачиће да одстоје у маринади минимум пола сата.

4. Корнфлекс уситнити, па додати млевену паприку, со, бибер, бели лук и сусам.

5. Вадити батачиће из маринаде, сваки уваљати у корнфлекс и ређати у плех обложен папиром за печење.

6. Пећи батачиће на 180 степени, а након неких пола сата их окренути и оставити их једно 15 минута да се запеку и с друге стране.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести