Састојци:
- 3 веће главице црног лука,
- 1/2 кг паприка,
- 1 кг парадајза,
- 1 већи патлиџан,
- 2 шаке пиринча,
- со и бибер по укусу,
- оригано,
- уље.
Припрема:
1. На уљу се издинстати лук, па додати паприку.
2. Када папарика омекша, додати ољуштен патлиџан исечен на коцкице.
3. Након 5 минута динстања, додати парадајз исецкан на коцкице. 4. Све заједно динстати неких двадесетак минута, па у смесу додати опран пиринач.
5. Смањити температуру на минимум, па оставити сатараш да се, поклопљен, лагано крчка још једно 5 минута.
6. Додати со, бибер и оригано, па све промешати.
7. Уз овакав сатараш, једу се домаће кобасице.