Рецепт дана: Сатараш са домаћом кобасицом

Ако мислите да на овим врућинама не можете ни да мислите на храну, а камоли да нешто поједете – грдно се варате. Ево правог залогаја за летње врелине.
sataras
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 3 веће главице црног лука,

- 1/2 кг паприка,

- 1 кг парадајза,

- 1 већи патлиџан,

- 2 шаке пиринча,

- со и бибер по укусу,

- оригано,

- уље.

Припрема:

1. На уљу се издинстати лук, па додати паприку.

2. Када папарика омекша, додати ољуштен патлиџан исечен на коцкице.

3. Након 5 минута динстања, додати парадајз исецкан на коцкице. 4. Све заједно динстати неких двадесетак минута, па у смесу додати опран пиринач.

5. Смањити температуру на минимум, па оставити сатараш да се, поклопљен, лагано крчка још једно 5 минута.

6. Додати со, бибер и оригано, па све промешати.

7. Уз овакав сатараш, једу се домаће кобасице.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести