Рецепт дана: Сочна ребарца из рерне

Кад једном пробате овако припремљена ребарца, сасвим сигурно ћете им се радо враћати...
rebarca
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 1,5 кг свињских ребара,

- 1 кг кромпира,

- 2 главице црног лука,

- 2 бабуре,

- кашичица соли,

200 г маргарина

За маринаду:

- 100 мл белог вина,

- главица црног лука,

- кашичица млевене паприке,

- кашичица соли,

- пар листова ловорова

Припрема:

1. Ребра добро опрати, просушити и исећи на комаде жељене величине.

2. Направити маринаду од црног лука исеченог на тање режњеве, соли, млевене паприке, ловоровог листа и белог вина, па све промешати.

3. Ставити месо, а затим лагано протрести посуду да се зачини равномерно распореде по месу.

4. Оставити сат времена да одстоји у маринади.

5. У другој посуди отопити маргарин и држати посуду у топлој води да маргарин остане течан.

6. Месо извадити из маринаде, па га провући кроз растопљени маргарин и ређати на средину плеха за печење.

7. Кромпир огулити, опрати, исећи на четвртине и посолити. Потом га распоредити уз ивицу плеха.

8. Црни лук очистити, паприку опрати и ушушкати у кромпир, па све прелити остатком маргарина, а ако треба додати и мало уља.

9. Плех покрити алу-фолијом и ставити у загрејану рерну на 200 степени да се пече око 45 минута.

10. Након тога скинути фолију и запећи да месо добије румену боју. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести