light rain
16°C
04.05.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ТУРСКИ ПАСУЉ КОЈИ СЕ ЈЕДЕ ОД ЈУТРА ДО ВЕЧЕРИ! Није класичан, али је толико сочно јело да ћете га често правити

02.05.2025. 08:31 08:40
Пише:
Извор:
(Она.рс/Пункуфер)
pasulj
Фото: freepik, ilustracija

Барбунyа пилаки је турска верзија печеног пасуља (енгл. baked beans). Може се јести од јутра до вечери и веома је популаран у летњим месецима.

Ради се о шареном пасуљу који се натопи преко ноћи, допола се скува у обичној води, а затим се кува у умаку на бази парадајза и зачина.

Може се јести од јутра до вечери и веома је популаран у летњим месецима. Најчешће се служи као предјело или мезе са сецканим свежим листићима першуна и кришкама лимуна.

Састојци:

180 г сухог шареног пасуља

2 шаргарепе

2 веће парадајза

2 чена белог лука

1 црни лук

1 лимун

1 кашика концентрата парадајза

1 чајна кашичица шећера

со и бибер по жељи

маслиново уље

вода

свеж першун за послуживање

Припрема:

Натопите пасуљ у води вече пре припреме јела.

Сутрадан, оцедите пасуљ и ставите га да се кува у лонац напуњен чистом водом. Вода треба да буде два до три центиметра изнад зрна пасуља у лонцу.

Када вода проври, смањите температуру на умерену и кувајте док пасуљ не омекша – отприлике 30 минута.

У већој тави загрејте мало маслиновог уља и на њему пропржите сецкани црни лук и бели лук. Динстајте их заједно око две до три минуте, док поврће не омекша.

Додајте сецкане шаргарепе и динстајте заједно око пет минута.

Додајте сецкане парадајзе, концентрат парадајза, шећер, со и бибер. Добро промешајте.

Додајте омекшани и оцедени пасуљ, па подлијте са 300 мл обичне, чисте воде. Динстајте све заједно уз повремено мешање око пола сата, док вишак течности не испари и пасуљ се термички обради до краја.

Послужите топло са сецканим белим луком и кришкама свежег лимуна. Пријатно!

(Она.рс/Пункуфер)

 

Извор:
(Она.рс/Пункуфер)
Пише:
Пошаљите коментар
(ФОТО) СА ЧОРБАСТИМ ПАСУЉЕМ из Србије освојио НАЈУТИЦАЈНИЈЕ КУВАРЕ СВЕТА! Кувао за Ангелу Меркел, Марину Абрамовић, Петра Грашу… ОД свих јела ЊЕГОВА НАЈВЕЋА љубав су - БРИЗЛЕ!

Човек са шестим чулом за госте

tomaz

(ФОТО) СА ЧОРБАСТИМ ПАСУЉЕМ из Србије освојио НАЈУТИЦАЈНИЈЕ КУВАРЕ СВЕТА! Кувао за Ангелу Меркел, Марину Абрамовић, Петра Грашу… ОД свих јела ЊЕГОВА НАЈВЕЋА љубав су - БРИЗЛЕ!

24.03.2025. 17:38 18:12
УОЧИ СВЕТСКОГ ДАНА РОМА КОЈИ СЕ ОБЕЛЕЖАВА ДАНАС Тридесет екипа се опробало у кувању пасуља ПОБЕДУ ОДНЕЛИ „БЕЛИ РОМИ”
роми

УОЧИ СВЕТСКОГ ДАНА РОМА КОЈИ СЕ ОБЕЛЕЖАВА ДАНАС Тридесет екипа се опробало у кувању пасуља ПОБЕДУ ОДНЕЛИ „БЕЛИ РОМИ”

08.04.2025. 10:27 10:35
ИСПРОБАЈТЕ ТРАДИЦИОНАЛНИ МАНАСТИРСКИ РЕЦЕПТ Уместо меса, главна намирница пасуљ
ćufte

ИСПРОБАЈТЕ ТРАДИЦИОНАЛНИ МАНАСТИРСКИ РЕЦЕПТ Уместо меса, главна намирница пасуљ

03.03.2025. 12:47 13:06