clear sky
9°C
13.05.2025.
Нови Сад
eur
117.2195
usd
105.4322
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ФОТО) УЗ ОВАЈ ТРИК МЛАДИ ЛУК ЋЕ ОСТАТ ДУГО СВЕЖ И МЛАД Потребно је ово да урадите

13.05.2025. 18:58 19:25
Пише:
Извор:
Krstarica.com
luk
Фото: pixabay.com, ilustracija

Кувар је открио трик помоћу којег млади лук дуго остане свеж.

У овом периоду године мади лук је неизоставан на трпези. Али многи не знају како да га чувају дуже време, а да млади лук задржи свежину. Постоји једноставан трик с папирнатим убрусима.

Како чувати млади лук?

Трик са убрусом примењују кувари у ресторанима јер продужава рок трајања младог лука и обезбеђује да дуже време остане хрскав и ароматичан. Један од њих нам је објаснио шта треба урадити. Након што донесете кући свеж млади лук са пијаце или га уберете у башти, одсеците све увеле делове и оне који су променили боју. Затим га осушите чистим убрусом како бисте уклонили вишак влаге. Након тога га замотајте у влажан папирнати убрус, пазећи да лук буде потпуно у убрусу.

mladi luk
Фото: pixabay.com, ilustracija

Како делује овај трик?

Влажни папирнати убрус пружа заштитну баријеру за спречавање губитка влаге и истовремено одржава идеалан ниво влажности како би млади лук остао хрскав и хидриран. Такође, помаже у апсорпцији вишка влаге која се може накупити и тако спречава да лук постане мокар и да се убуђа. Након што га замотате у влажни папирнати убрус, млади лук можете чувати у фрижидеру у пластичној кеси или херметички затвореној посуди. Папирнати убрус треба проверити и заменити ако се осуши како би се обезбедила оптимална свежина. Ова метода помаже да млади лук остане свеж и хрскав скоро две недеље.

Извор:
Krstarica.com
Пише:
Пошаљите коментар
МЛАДИ ЛУК ЈЕ СПАС ЗА ОРГАНИЗАМ Ово је пет разлога да га што чешће једете
млади

МЛАДИ ЛУК ЈЕ СПАС ЗА ОРГАНИЗАМ Ово је пет разлога да га што чешће једете

11.04.2025. 17:49 17:54