Елтон Џон брани Харија и Меган

Битански музичар Елтон Џон, устао је у одбрану војводе и војвоткиње од Сасекса Харија и Меган, написавши на „Твитеру“ да је дубоко узнемирен „искривљеним и злонамерним“ извештавањем медија о недавном путовању и боравку брачног пара са бебом Арчијем у Елтоновој кући у Ници у Француској, преноси РТС.
e
Фото: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Елтон Џон, дугогодишњи пријатељ покојне принцезе Дајане, написао је да осећа да је његова дужност да заштити младу породицу од медија, с обзиром на блискост са Харијевом мајком, оптужујући медије да су допринели њеној прераној смрти.

Џон у твиту тврди да су он и његов партнер Дејвид били ти који су платили војводском пару лет приватним авионом јер су желели да имају висок ниво „преко потребне“ безбедности, преноси Вашингтон пост.

„Након напорне године тешког рада и посвећености добротворном раду, Дејвид и ја смо желели да млада породица има приватни одмор у сигурности и миру нашег дома“, написао је Џон.

Принцеза Дајана је погинула у Паризу 1997. године, а седам фотографа је оптужено за убиство из нехата, али су оптужбе против њих потом одбачене. 

Медији су помно пратили недавна путовања војводе и војвоткиње од Сасекса, а посебно чиме су се превозили.

Протеклих дана интернетом су кружиле мутне фотографије младе породице како излази из приватног авиона, а медији су истицали да је у питању њихово треће путовање приватним авионом овог лета. 

Приче о Меган Маркл у британским таблоидима последњих година су врло сурове, па је принц Хари 2016. године издао нуобичајено оштро саопштење у којем је осудио расистичке и сексистичке медијске наслове о својој тадашњој девојци и изразио забринутост за њену безбедност.

EUR/RSD 117.4055
Најновије вести