ЈЕЛЕНИН ОКРШАЈ СА ГРЧКИМ ПЕДИЈАТРОМ Одбијао да прегледа дете због баналног разлога: "Пола сата објашњавања и трошења импулса и на крају ово"

Ситуација која се недавно десила једној Српкињи на летовању у Грчкој, добро је упозорење да поспане и лење царинике треба подсетити да раде свој посао како треба - најпре да печатирају ваше пасоше као доказ да сте одређену границу прошли. Јер у супротном, можда нећете моћи на преглед код доктора.
Pexels/Screenshot Facebook
Фото: Pexels/Screenshot Facebook

На Фејсбук групи "Ливе гром Грееце", Јелена из Србије поделила је своје искуство са доктором педијатром из Грчке, када се након што јој је дете добило температура, нашла у вишеминутном убеђивању са њим, који је због непостојања печата у пасошу са прелаза Табановци, у Македонији одбијао да изврши преглед. 

 -Хтела сам са вама да поделим обавештење које не знам да ли у нашем случају је испао проблем или некада и прође.

Наиме на Кефалонији смо и дете је добило високу температуру. Звали смо осигуравајућу кућу и заказали су нам преглед код педијатра. Када смо дошли док је уписивао полису и остале податке погледао је пасош на ком није било печата да смо напустили Србију. Постоји улаз Прешево и Евзони, али не и са Табановаца. 

Фото: Принтскрин

По њему је то испао проблем. Зовемо осигурање они му објашњавају да наши некада не ставе печат за излаз. Све у свему пола сата објашњавања, трошења импулса. Дете чека преглед...", написала је Јелена.

 А онда додала да је после дужег убеђивања доктора и службеника осигурања и њиховог пристајања да изврше исплату иако нема тог печата, доктор ипак пристао. Пристанак је најпре био тек након инсистирања жене да дете прегледа, чак и по цену наплате трошкова од њих а не од осигурања. Онда је пристао на агенцију и одштампао гомиле формулара и изјава које су потписали и тек онда обавио преглед уз наплату од осигурања.

Срби у коментарима су се сложили да ретко када имају сва 4 печата у пасошу, али да ће након Јелениног искуства двапут размислити колико печата имају.

-Бога ми ће од ове године сви да лупају штамбиље, не занима ме колико им се спава, колико им је врућина или су само лењи и немарни - написао је један мушкарац.

Дешавало се и другима

Да ово није јединствен случај говори и догађај који је 2021. задесио још једну српску породицу.

 -Исти проблем смо и ми имали у Неа Каликратији, 2021. године. И на лични захтев да нас осигурање које смо платили не интересује и да ћемо поднети све трошкове за лекарски преглед детета, педијатар је спустио лопту и обавио телефонски разговор са нама непознатим људима и дао нам неке изјаве да потпишемо. Дете је прегледано и добило терапију - објаснио је још један мушкарац из Србије.

Ипак, други се се збунили око таквих формалностима, те питали, шта ако су прошли уз помоћ личне карте, а не пасоша, или на крају крајева "шта доктор има да гледа пасоше".

-Шта он ради има да гледа пасош? Доктори приватни у туристичким местима су углавном гусари. Покушавају да наплате од вас на било коју фору, а у сваком случају повуку паре од осигурања. Ја сам баш осигуравајуће друштво питала везано за печат. Они су рекли да ако нема печата можемо доказати да смо били у иностранству уз помоћ неког рачуна. Када сам рекла да смо у хотелу и да немамо, рекли су да може и потврда аранжмана који смо платили. Да је то доста осигуравајућем друштву - гласи још један коментар испод Јеленине објаве. 

Блиц
 

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести