Астероид убрзао, научници мисле да је ванземаљски објекат

Први познати међузвездани објекат који путује кроз наш Соларни систем могао би да буде гигантско ванземаљско соларно једро послато да тражи знаке живота, показала је нова студија.
r
Фото: pixabay.com

Мистериозни астероид Оумуамуа анализирали су астрономи из Центра за астрофизику Харвард Смитсонијан (CFA) пошто је откривено да је неочекивано убрзао кретање, пише ЦДМ.

НАСА је потврдила да су ове године запажања са њиховог свемирског телескопа Хабл потврдила да је објекат имао “неочекивано повеćање брзине и померања путање кроз пролаз кроз унутрашњи Соларни систем”.

Научници су закључили да је астероид “можда електрична лампа вештачког порекла” која користи Сунчево зрачење.

Студија је показала да ако се узме у обзир вештачко порекло, онда постоји могућност да је Оумуамуа електрична лампа, која плута у међузвезданом простору као резултат напредне технолошке опреме.

“Оумуамуа би могао да буде активна компонента ванземаљске технологије која је дошла да истражује наш Соларни систем, на исти начин на који се надамо да истражујемо Алфа Кентаури користеcћи старшот и сличне технологије”, рекао је са друге стране професор Абрахам Леб, који је спровео студију са Шмуелом Биалијем.

 

EUR/RSD 117.3161
Најновије вести