broken clouds
22°C
11.07.2025.
Нови Сад
eur
117.1835
usd
99.8326
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КО БИ ИМ ОДОЛЕО Савршене италијанске крофнице, рај за непце

10.07.2025. 21:12 21:27
Пише:
Извор:
Ствар укуса Мондо.рс
крофне
Фото: pexels/Ilustracija

Италијанске крофнице су попут залогајчића, можете да их једете посуте шећером у праху или по жељи.

Састојци:

120 мл воде

120 мл пуномасног млека

8 кашика путера

1 кашичица шећера

0,25 кашичице соли

125 г универзалног брашна

4 велика јајета, собне температуре

уље за пржење

30 г шећера у праху, за посипање

Направите глазуру по жељи:

Можете да направите лимун или чоколадну глазуру. За лимун глазуру потребан вам је сок од 1 лимуна и 200 г шећера у праху. Помешајте и прелијте преко крофница и оставите да се стегне.

За чоко глазуру отопите 150 мл чоколаде за кување на пари и 100 мл млека. Помешајте па прелијте преко крофница и оставите да се стегне.

Рецепт за италијанске крофнице:

Како бисте направили ове крофне, прво у великој шерпи од 3 литра помешајте воду, млеко, путер, шећер и со. Доведите до кључања на средњој ватри, често мешајући. Склоните са ватре и умешајте брашно од‌једно. Када се све сједини, вратите шерпу на средњу ватру и непрестано мешајте још 1 до 2 минута да бисте ослободили вишак влаге и делимично скували брашно. Тесто ће изгледати глатко, а на дну шерпе ће се формирати танак филм.

Пребаците тесто у велику посуду и миксером мутите средњом брзином 1 минут да се смеса мало охлади. Додајте 4 јајета, додајући их једно по једно. Када се сва јаја сједине, мутите још један минут док тесто не постане глатко. Пребаците тесто у посластичарску са отвором од 1,2 цм.

Загрејте уље и убаците тесто дужине 2,5 цм у вруће уље, тако да га брзо сечете док га убацујете у уље. Пржите укупно 4-5 минута, окрећући их на пола печења, а затим их пребаците на тањир обложен папирним убрусом да упије вишак уља. На крају поспите шећером у праху пре сервирања.

Ствар укуса/Мондо

Извор:
Ствар укуса Мондо.рс
Пише:
Пошаљите коментар
ПОСНЕ ПАМУК КРОФНЕ ПО РЕЦЕПТУ СА СВЕТЕ ГОРЕ! Меке као душа, а свакоме из прве успевају!
с

ПОСНЕ ПАМУК КРОФНЕ ПО РЕЦЕПТУ СА СВЕТЕ ГОРЕ! Меке као душа, а свакоме из прве успевају!

17.06.2025. 16:38 16:45
КАДА БАНАЋАНКА КАЖЕ Направите савршене крофне ШУПЉЕ И МЕКАНЕ КАО ДУША

КАДА БАНАЋАНКА КАЖЕ Направите савршене крофне ШУПЉЕ И МЕКАНЕ КАО ДУША

12.06.2025. 18:09 18:14