ПРИПРЕМИТЕ ЋУФТЕ ПО РЕЦЕПТУ АНЕ ИВАНОВИЋ Готове за 20 минута, а здраве и хранљиве
Здраве ћуфте по рецепту Ане Ивановић - брз и укусан ручак за само 20 минута! Овај фалафел је савршена опција за лагани и хранљиви оброк, који можете припремити за целу породицу.
Садржи само природне, здраве састојке, а најлепше је то што га можете јести и као ужину, или за вечеру.
Здрави ручак, а без стреса! Ако тражите брз, укусан, а притом здрав оброк, нема потребе да тражите даље. Рецепт за фалафел, познате вегетеријанске ћуфте, по рецепту Ане Ивановић, прави је избор за свакога ко жели уживати у лаганој храни која је истовремено и хранљива.
Ове ћуфте су богате влакнима и протеинима, савршене су за детоксикацију организма, а најбоље од свега – спремне су за само 20 минута!
Састојци:
200 г сушених леблебија
20 г свежег листа першуна
20 г свежег листа коријандера
Мања главица црног лука
2 до 3 чена белог лука
Кашика млевеног сусама
Со и бибер по жељи
Припрема:
Припрема леблебија: Прво, леблебије треба оставити да одстоје у води током ноћи, како би омекшале. Уколико немате времена, можете их прокувати, али имајте на уму да ће време припреме бити нешто дуже. Када су леблебије омекшале, процедите их и ставите у блендер.
Додавање зачина: У блендер са леблебијама додајте свеж першун, коријандер, црни и бели лук. Додајте млевени сусам, со и бибер по жељи. Блендајте све састојке док не добијете уједначену смесу. Ако је смеса превише сува, додајте мало воде.
Формирање ћуфти: Када је смеса готова, узмите малу количину и обликујте ћуфте, отприлике величине ораха.
Пржење или печење: Ћуфте можете пржити у мало уља или пећи у претходно угрејаној рерни на 180°Ц око 20 минута, док не постану златно смеђе и хрскаве.
Овај здрав оброк идеалан је за све који желе да се хране хранљивије и да у свом јеловнику имају што више поврћа и биљних протеина. Фалафел је савршен за ручак, али га можете јести и као ужину или као додатак разним салатама и преливима. Можете га послужити са тахинијем, јогуртом, или чак у пита хлебу.
Ове здраве ћуфте, по рецепту наше омиљене спортисткиње Ане Ивановић, прави су избор за љубитеље лаганог и хранљивог оброка. Савршено се комбинују са свежим поврћем, а уз то су и врло једноставне за припрему, што их чини идеалним избором за брз, али здрав оброк током радне недеље.