Конгрес у Новом Саду: Светски стручњаци говоре о раку дојке

НОВИ САД: Други Српски сенолошки конгрес одржава се 24. и 25. маја у Новом Саду, у згради Ректората Новосадског универзитета, а организује га Сенолошко удружење Србије у сарадњи с новосадским Медицинским факултетом.
rak dojke prevencija
Фото: genesis.rs

Сенолошко удружење Србије је стручно, научно, невладино и непрофитно удружење које окупља лекаре и друге високо квалификоване стручњаке ради остваривања циљева у области сенологије – области медицине која се бави променама и болестима дојке. Оснивач Српског сенолошког удружења је професорка др Драгана Ђилас, која се већ 20 година се бави онкологијом, радиологијом и карциномом дојке, а као позвани предавач на многим престижним домаћим и страним конгресима износи искуства и ставове о дијагностици ове болести код нас и о трендовима у свету.

Први конгрес одржан је у марту 2017. године и наишао је на велико интересовање и одзив лекара свих специјалности који се на било који начин баве болестима и стањима везаним за дојку.

Из тог разлога је ове године организован Други конгрес, који је превазишао димензије и значај претходног конгреса, те је акредитован као Међународни конгрес. Ово значи да ће осим домаћих стручњака на конресу предавања држати велики број страних предавача. Сви позвани предавачи су тренутно водећи европски стручњаци из ове области који држе предавања на најпрестижнијим скуповима и универзитетима на свету, каже др Ђилас.

Љ. Петровић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести