Фудбалери Војводине допутовали на наставак припрема у Терме Чатеж

ТЕРМЕ ЧАТЕЖ: Само три дана протекла су између завршетка рада на Златибору и доласка фудбалера Војводине на наставак припрема за нову сезону у словеначке Терме Чатеж.
fudbaleri vojvodine u sloveniji
Фото: Dnevnik.rs

(Од нашег специјалног извештача)

Новосађани су јуче допутовали у ову познату бању, смештену непосредно уз границу с Хрватском и сместили се у хотелу „Терме“, који ће им у наредних 12 дана бити база. После одмора од пута, шеф стручног штаба Ненад Лалатовић и његови сарадници Драган Шарац, Видак Братић, тренер голмана Милан Јованић и кондициони тренер Саша Семереди, заказали су први тренинг, али је он протекао у нешто лаганијем ритму. Прави, жестоки рад почео је данас у 9.30 часова, на једном од заиста изванредно припремљених терена смештених у најближем окружењу хотела.

Из Новог Сада је на пут пошао укупно 21 играч, што значи да недостају двојица који се налазе на списку фудбалера на које се рачуна у новом првенству.


Копрани одустали

По првобитном плану, 3. јула је Воши ривал требала да буде екипа Копра, члана словеначке друге лиге. Како сазнајемо, међутим, Копрани су одустали од сусрета, с образложењем да су за њих Новосађани прејак ривал. Уместо њих, снагу с ученицима тренера Ненада Лалатовића одмериће тим Доба, такође друголигаш из Словеније.


- Због одређених проблема с добијањем словеначке визе, у Новом Саду је остао Нигеријац Винсент Езе и он ће се екипи прикључити чим то буде решио – рекао је секретар стручног штаба старијег новосадског суперлигаша Драгомир Вукићевић. – Миодраг Гемовић такође није допутовао с нама, остао је у Новом Саду да реши папирологију с клубом, па и њега очекујемо у најскорије време. Први пут се овде припремамо, услови на које смо наишли су заиста изузетно добри и сви заједно очекујемо добар рад и то да максимално спремни уђемо у ново првенство.

Вошу је у Термама Чатеж дочекало изузетно топло, право тропско време, а температура ваздуха износила је читавих 35 степени. Међутим, домаћини најављују много повољније временске услове већ од данас, што ће црвено-белима свакако погодовати.


Хотел пун фудбалера

Одмах по доласку у Терме Чатеж, видели смо да ће се у хотелу, заједно с Новосађанима, налазити и играчи нишког Радничког, словеначког прволигаша и учесника у квалификацијама за Лигу Европе, екипа Муре, као и руски премијерлигаш Сочи. Нишлије ће овде бити још само данас, а већ сутра завршавају припреме и враћају се у свој град.


- Одиграћемо шест контролних утакмица и, како ствари стоје, имена пет ривала већ су позната, а тражи се одговарајући супарник за 11. јул, за када смо предвидели генералну пробу пред сезону – објаснио је Драган Шарац, најближи сарадник шефа Лалатовића. – Већ сутра  први пут ћемо изаћи на терен, а уместо раније договорене утакмице са Копром, играћемо са словеначким друголигашем, екипом Доб из околине Љубљане. Тај сусрет почеће у 18 часова и предвиђено је да га одиграмо у околини Терми Чатеж. Два дана касније, 5. јула, ривал ће нам бити Триглав, а 7. јула одмерићемо снаге с тимом Кршког. Само дан касније противник ће нам бити Славен Белупо из Копривнице (Хрватска), а 10. јула играћемо са словенчким прволигашем Горицом.

Пред играчима Војводине, дакле, налази се 12 дана озбиљног рада и уигравања линија екипе, која је претрпела доста измена у односну на прошлу сезону и од које се очекује да у новом првенству врати новосадски клуб на једну од позиција у самом врху српског фудбала.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести