Фудбалери Спартака вратили се са Златибора

Фудбалери Спартака вратили су се са десетодневних припрема са Златибора. Атмосфера у табору суботичког суперлигаша је одлична, без обзира што су са Златибора неколицина играча вратила са ситним повредма.
Treneri Spartaka Vladimir Gaćinović i Vladimir Buač Foto: privatna arhiva
Фото: Тренери Спартака Владимир Гаћиновић и Владимир Буач Фото: приватна архива

- Одрадили смо добар посао на Златибору. Одиграли смо чак седам утакмица, што је изискивало велике напоре па је било и повреда. Проблем нам је представљао и коронавирус, пошто су играчи који су прележали заразу нарочито били склони повредама. Ипак, можемо да будемо задовољни учинком на Златибору– каже шеф струке Владимир Гаћиновић. 

Суботичани су на Златибору, између осталих, играли са Полетером (1:1), Младошћу из Лучана(3:3) и са Радом (0:1).

– Играчи су добро трчали, физички су спремним, преостало је да наредних неколико дана радимо на тактичким елементима. Мораћемо и да смањимо списак, неки играчи ће на позајмицу, јер је немогуће радити истовремено са тридесетак фудбалера. Ми у паузи нисмо много мењали тим, остао је костур, што нам олакшава посао за долазећу сезону. 

Спартак би до старта првенства требало да одигра утакмице са Сегедином и ТСЦ –ом.

- То је план, а да ли ће се утакмице одиграти  за сада је непознаница.Пратимо ситуацију са коронаирусом и нисам сигуран да ће првенство почети за када је најављено. Ми смо направили и резервни план, за сваки случај .

Интересантно је да ће се Суботичани у прва три првенствена кола састати са новајлијама, прво дочекују Златибор, потом гостују Бачки у Бачкој Паланци, па су домаћини Металцу из Горњег Милановца.

- Имамо наизглед добар распоред, што не значи да можемо унапред да упишемо бодове.Напротив,мораћемо да будемо максимално сконцентрисани и опрезни ако смо намерни да у прва три кола освојимо што више бодова – поручио је Гаћиновић.

        Г. К. – С. Ст. 

 

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести