Билчик: Сарадња са Србијом кроз политичке,  а не медијске канале

БРИСЕЛ: Известилац Европског парламента за Србију Владимир Билчик каже да очекује сарадњу са партнерима у Србији која ће се одвијати "кроз уобичајне политичке канале, а не преко медија".
vladimir bilcik, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

На питање Тањуга о најавама у српским медијима да ће Европски парламент, укључујући и председника Давида Сасолија, шефицу делегације за сарадњу са Србијом Тању Фајон и њега као известиоца за Србију "послати писма новоизабраном председнику српског Парламента Ивици Дачићу" која се односе на будућу сарадњу, Билчик наводи да "не жели да коментарише спекулације".

"Честитао сам Србији на новим челницима Народне скупштине и на избору нове Владе. Посебно сам задовољан чињеницом да је примијерка Ана Брнабић нагласила проевропску орјентацију свог кабинета", поручио је Билчик.

Раније је лист "Данас" навео да Европски парламент очекује од Ивице Дачића да буде главни представник српских власти у преговорима са опозиционим странака у оквиру Међустраначког дијалога у Србији који се води уз посредство Европског парламента.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести