Да ли су одбори ДС распуштени због кворума?

БЕОГРАД: Председништво Демократске странке распустило је омладину први пут у историји те странке, али и Градски одбор у Београду, а према посланику ДС Балши Божовићу, после вечерашње одлуке укупно 70 одбора странке, тако да ДС сада више има распуштених и неактивних одбора у односу на укупан број.
1
Фото: Tanjug

Према речима Тањуговог саговорника из ДС, председник странке Зоран Лутовац је то урадио како би имао кворум на седницама Главног одбора.

Питање кворума се поставило и данас када су Главни одбор напустили поједини чланови. Један од њих Бранислав Лечић је рекао да верује да нема кворума за даљи рад, међутим седница је настављена, а заменик председника странке Саша Пауновић казао је касније новинарима да је кворума било.

Међутим, извори наводе да је у сали било велики број гостију, а не само чланова Главног одбора. Један од гостију, председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић се и обратио на самој седници.

Пад кворума би, по речима другог извора, значио расписивање ванредне скупштине на којој би Зоран Лутовац био смењен и донела би се одлука о изласку на изборе.

По напуштању дела чланова Главног одбора, сазвана је хитна седница Председништва на којој су донате одлуке о распуштању омладине, Градског одбора у Београду и више општинских одбора. “Такав реванишизам у ДС се није видео”, напомену је извор и додао да је та странка увек била авангарда и мислећа и да је упућивала критике.

На питање да ли ће чланови који су напустили седници бити санкционисани, Пауновић је рекао да то није разлог, али да је друга ствар уколико неко заступа другачије интересе од политике странке. Додао је и да он о томе не одлучује него органи странке.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести