Ђурић: Важно што је сазвана седница о КиМ

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је данас да ће посебна седница Скупштине Србије, на којој ће се разматрати извештај о КиМ, бити прилика да највиши изабрани државни представници разговарају са народним посланицима о ситуацији у вези са КиМ
Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је данас да ће посебна седница Скупштине Србије, на којој ће се разматрати извештај о КиМ, бити прилика да највиши изабрани државни представници разговарају са народним посланицима о ситуацији у вези са КиМ, али и прилика да посланици који имају другачије мишљење изнесу свој став и покажу да ли поштују демократске принципе разговора.

Ђурић је, гостујући на телевизији О2, навео да је парламент право место да се разговара о најважнијем државном и националном питању и додао да ће седница бити прилика да највиши изабрани државни представници, односно председник Републике и представници владе, известе народне посланике и разговарају са њима о ситуацији у којој се као држава и друштво налазимо у вези са КиМ.

"Сматрам да је изузетно важно што је та седница сазвана и да ће то бити прилика да и они који су изабрани као народни представници, а имају другачије мишљење, изнесу свој став и покажу да ли поштују демократске институције Србије, да ли поштују демократске принципе разговора или мисле, као што смо нажалост претходних месеци видели да мисле, да у Србији у политичком смислу, када је реч о опозиционом деловању, треба да царују хајдучија и уличне манифестације", рекао је Ђурић. 

Навео је да представници опозиције до сада нису имали никакву идеју по питању КиМ, те да је њихова једина идеја да најважнију државну и националну тему користе за вређање, јефтине политичке поене... 

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић сазвала је за 27. мај посебну седницу парламента на којој ће се наћи извештај о КиМ.Навела је да ће председника Србије Александра Вучића позвати да присуствује седници, учествује у расправи и поднесе извештај о КиМ. 

Позив ће, додала је, упутити и премијерки Ани Брнабић, члановима Владе Србије и директору Канцеларије за КиМ Марку Ђурићу.

Ђурић: Штеточинство једини садржај политике Јеремића

Потпредседник СНС , Марко Ђурић, саопштио је данас да примитивни напад на личност председника Србије Александра Вучића најречитија су потврда да је, како каже, штеточинство једини програмски садржај политике Вука Јеремића, којем очито није стало ни до Косова и Метохије, ни до српских интереса.

У писаној изјави достављеној медијима, Ђурић каже да је Јеремићу искључиво стало до испуњења сопствених, како каже, клептоманских амбиција и садржаја државне касе из које би да се поново самопослужује као што је то већ обилато чинио у прошлости.

"За разлику од Јеремића, који је изгубио кредибилитет чак и код Патрика Хоа и владе Катара, зато што им је на превару узео паре за коруптивне противуслуге,председник Вучић у међународној заједници ужива кредибилитет и поштовање, зато што беспоштедно брани интересе своје земЉе и народа, а не свога трбуха како је то чинио Јеремић", навео је Ђурић.

Ђурић каже да само највећи подлац може да тако гнусно лаже и напада шефа своје државе у тренутку када се он свом силом бори да, колико је год то могуће, ублажи последице зла које су нашем народу и држави нанели припадници организоване лоповске клике Јеремића и Ђиласа. 

"Што је Јеремић даље од остварења својих тајкунских циљева, то је и његова нервоза и агресија већа, и на крају се неће либити да својим шаптачима и финансијерима понуди на поклон и Србију и њену независност само да би му дали фотељу и илузију да је моћан и важан", навео је Ђурић.

Поручио је да такви Србијом више никада неће владати.

"Никада се више Јеремић и његови саучесници неће богатити на муци грађана и Србије, и трговати њеним душама и територијама, јер ако се то икада догоди Србије више неће бити", навео је Ђурић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести