Грчић поручио Мариники Тепић да ће се срести у судници

БЕОГРАД: В.д. директор ЕПС Милорад Грчић изјавио је данас да се потпредседница ССП Мариника Тепић не обраћа као представница грађана, јер није учествовала на изборима, него председника странке Драгана Ђиласа и да по наредби куди јавна предузећа, те најавио да ће се срести у судници.
grcic
Фото: Tanjug/D.Goll

"У свим овим обраћањима ви представљате искључиво њега и његове пословне партнере. И свугде где би он хтео да се врати у седло, да се поново дохвати државног новца, као секунди у РТС-у, ето вас како га заступате, тврдећи, наравно, да сте, у свему томе, само ''представница грађана''", наводи Грчић у писаној изјави.

Додаје да је Ђилас предводио "дружину" која је попут термита похарала и поглодала буџет Србије и одвела земљу у банкрот, а да су "његови јарани" похарали и покрали ЕПС.

"Не чуди ме да сте захтевали да одговор добијете баш до 5. октобра, јер је тај датум вама и вашем шефу Ђиласу асоцијација на крађу фотеља у Скупштини, али и на долазак на власт путем улице. Уосталом, ту и леже сви одговори, онај ко је пљачкао 5. октобра и крао фотеље у Скупштини да би дошао на власт, после је крао секунде и пљачкао по Колубари, ЕПС-у и у свим другим државним системима", наводи он.

Додаје да када је екипа Ђиласа водила ЕПС од 2004. до 2012. године просечно годишње је инвестирано 237 милиона евра, а од 2013. до 2019. годишње инвестирано је од 360 до 400 милиона евра.

"Бољом, паметнијом, озбиљнијом политиком, пре свега, државе Србије и владе која нас је спасила од ваших дугова, а онда и домаћинским понашањем новог руководства ЕПС-а, успели смо да нађемо више средстава за инвестиције", изјавио је он.

У Грчићевом одговору се наводи и да је ЕПС у време владавине Ђиласа узео преко 28 милијарди динара кредита за ликвидност, па је ново руководство морало до 2015. да рефинансира тај новац, али од тада више не позајмљује новац за ликвидност.

"Или да питамо вас и лидере странака које сте до сада променили, а највише овог садашњег, како се у ЕПС-у трговало струјом, или зашто је Борис Тадић, измишљеним аферама уништио целокупан инжењерски кадар у ЕПС-у и Колубари, да би се осветио Војиславу Коштуници. Плашите запослене у ЕПС-у измишљеним отказима које најављујете, а заборављате да је управо власт вашег шефа Ђиласа велики број запослених у ЕПС-у отерала из матичне фирме, када сте спремали ЕПС за продају", наводи Грчић.

Додаје да је обмана јавност да ова управа ЕПС-а није започела одсумпоравање и да ЕПС трује народ, а оцењују да је истина потпуно супротна.

"Управо је у време вашег шефа заустављен процес сарадње са иностраним партнерима и тек доласком новог руководства цео поступак је покренут поново", тврди он.

Како констатује Маринику Тепић не занима недомаћинско пословање у време власти њених, и пајтоса Ђиласа.

" Није вас занимало ни док сте били посланица у парламенту, нисте тад постављали та питања, нисте имали времена од иницијатива којима сте хтели да натоварите на врат целом српском народу злочине у Сребреници и да га прогласите геноцидним. Нисте имали времена од пљувања по Србији посланицима из других земаља које тамо не подржава готово нико", наводи Грчић у изјави.

Он сматра да петог октобра у Србији више бити неће, ни у ЕПС-у који храни 30.000 душа, њихову децу и целе фамилије.

"Да сте макар на изборима за месну заједницу добили глас народа, па да вам ово и лично кажем. А овако, срешћемо се на другом месту, у судници, где ћете одговарати за нечасне оптужбе и пљување по ЕПС-у", изјавио је он.

Додаје да има нешто перверзно у нађењу Ђиласа да на сваком кораку Тепић ради на штету наших државних фирми, Телекома, сад ЕПС-а, а сматра да ће на ред доћи и друге.

"Док је могао да музе, да пљачка, да отима секунде и млати лову, биле су најлепше и најуспешније на свету. Не сећам се да је пљувао по Телекому ни он ни ви док је завршавао продаје ауторских права и целих телевизија", наводи он.

Потпредседница Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић изјавила је раније данас да је губитак ЕПС-а готово седам милијарди динара нето и затражила оставку Грчића.

Она тврди и да ће такво пословање довести до поскупљења струје и отпуштања запослених.

"ЕПС не сме да буде жртва политике. Најтеже моменте смо преживели захваљујући ЕПС-у, али ЕПС није преживео Грчића", рекла је Тепић на прес конференцији испред зграде ЕПС-а.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести