Лабан: Чврста сарадња севера и југа Србије

Градоначелник Суботице Богдан Лабан са сарадницима присуствовао је јуче светој литургији и литији у Грачаници, као централној прослави обележавања Мале Госпојине, Дана општине Грачаница на Косову и Метохији.
Gradonačelnik Subotice u Gračanici Foto: Dnevnik.rs 
Фото: Градоначелник Суботице у Грачаници Фото: Дневник.рс 

Литургију, коју је пред препуном манастирском портом служио игуман манастира Драганац отац Иларион, свештенство и монаштво епархије, присуствовали су председник општине Грачаница Срђан Поповић са сарадницима, председник Одбора РС за помоћ Србима на КиМ Милорад Арлов, градоначелник Суботице, представници града Новог Сада и Берана као и многобројни гости из Србије и региона и мештани, међу којима је био велики број деце.

Лабан је и ове године допутовао у Грачаницу на прославу Дана општине на позив домаћина, а овом приликом посетио је и Пећку патријаршију. Тамошњим медијима рекао је да је Суботица братски град општини Грачаница и да му је част што су Град Суботица, али и он лично,  део ове свечаности.

– Велика је част бити на овом светом месту, на слави и на обележавању Дана општине Грачаница – рекао је Лабан. – Моја порука је да очувамо неопходно јединство, да се сабирамо, а не делимо, јер ћемо тако лакше превазићи изазове. Најбољи пример за то управо је све чвршћа сарадња наша два града, севера и југа наше Србије.

В. Х.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести