Мировић: Пајтићева муљања завршила у фиокама

БЕОГРАД: Председник војвођанске владе Игор Мировић оптужио је претходну покрајинску власт, на челу с Бојаном Пајтићем из Демократске странке, да је имала много промашених инвестиција, због чега су подношене и кривичне пријаве, али да је, како је рекао, “документација завршила у неким мрачним лавиринтима на релацији тужилаштво-суд”.
Igor Mirovic/Pokrajinska vlada
Фото: Покрајинска влада

У интервјуу за Еспресо, а који Курир у издању од уторка преноси по насловом “Пајтићева муљања завршила у фиокама”, Мировић наводи да је само “у случају малверзација у Фонду за нове технологије, где је реч о три милијарде динара, полиција поднела 101 пријаву”, али да се од њих у овом тренутку води само један судски поступак.

Говорећи о резултатима актуелне владе, он је на првом месту издвојио да је запослено 28.000 људи, да је формирана Развојна агенција која даје нове подстицаје и да је подигнут ниво пласмана преко Развојног фонда Војводине.

Изградили смо нове индустријске зоне, ојих раније није било, као на пример у Сомбору, Руми, Хоргошу, Шиду... а у Панчево је дошао чувени ЦФ, рекао је Мировић.

Као други важан резултат он је навео здравствени систем, на чијој је реконструкцији рађено дуго и у коју је уложено три милијарде и девесто милиона динара.

Мировић је истакао и да је много учињено и за унапређење пољопривредне производње, да су реконструисане јавне финансије... 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести