Приштина: Ухапшен Насим Харадинај

ПРИШТИНА: Заменика председника Организације ратних ветерана тзв. ОВК Насима Харадинаја ухапсили су данас припадници специјалних снага, док је ишао ка телевизији Т7 на интервју, јавила је приштинска Газета Експрес.
ovk
Фото: Youtube Printscreen

Насим Харадинај је брат од стрица бившег премијера привремених приштинских институција Рамуша Харадинаја.

Харадинај је, како се наводи, одбио да уђе у аутомобил Специјалних истражитеља и сачекао док нису стигли припадници косовске полиције.

Он је за хапшење оптужио новинара Вехбија Кајтазија.

„Не идем с њима, само са косовском полицијом“, рекао је Харадинај.

Бројни грађани су изашли на лице места и испратили га аплаузом.

Раније данас ухапшен је председник Удружења ветерана тзв.ОВК Хисни Гуцати, који је изведен са лисицама на рукама из просторија тог удружења у Приштини.

Рамуш Харадинај: Није било разлога за хапшења

Лидер Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај изјавио је данас да је објављивање предмета Специјалног суда за злочине тзв. ОВК било погрешно и да ће нашкодити тзв. Косову.

Харадинај сматра да није било разлога за акције хапшења и претреса, јер је тзв. ОВК, како је рекао, доказала да је на страни правде, преноси приштинска Газета Експрес.

Он је апеловао на правосуђе, локално и међународно, да поштују права свих и додао да ниједан оптужени неће побећи правди.

"Сама ОВК и народ Косова тврдили су да су увек били на страни правде, истине и међународног права. То се никада није променило", рекао је Харадинај.

Полицијске снаге ЕУЛЕКС-а ухапсиле су раније данас председника Организације ветерана тзв. ОВК Хиснија Гуцатија и заменика председника те организације Насима Харадинаја.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести