Резолуција о дијалогу Београда и Приштине и даље на чекању 

ПРИШТИНА:  Косовска скупштина скинула је са дневног реда данашње седнице резолуцију о нормализацији односа Београда и Приштине. 
skupstina kosova, tanjug video
Фото: Танјуг Видео

То је, како су пренели приштински медији, учињено након захтева посланика СПД Висара Имерија, који је затражио одлагање гласања о нацрту резолуције.

"Желели смо да седнемо заједно и покушамо барем да приближимо ставове о тој резолуцији", рекао је Имери и сугерисао да се напре одржи састанак шефова свих парламентарних гупа ради разговора на ту тему.Председник косовског парламента Кадри Весељи више пута до сада је покушао да сазове састанак представника власти и опозиције како б постигли јединство о тој резолуцији, али без успеха.

Те састанке су бојкотовали најутицајниј опозициони Демократски савез Косова, који инсистира на расписивању ванредних парламентарних избоа, и Самоопредељење

Иначе, данашња седница косовског парламента прекинута је због недостатка кворума, а наредна је заказана за четвртак, када ће се на дневном реду наћи, како је најављено, и владини предлози закона о трансформацији КБС у оружане снаге.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести