Шарчевић: Да сам ја шеф Малом, не бих му дозволио оставку

БЕОГРАД: Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић каже да он, да је шеф Синиши Малом, не би министру дао да поднесе оставку, те додаје да је прича о докторату Малог "обојена политиком".
Ministar prosvete Mladen Šarčević Foto: Tanjug/video
Фото: Mинистар просвете Младен Шарчевић Фото: Танјуг/видео

Додаје да постоји много примера академске нечеститости, а да се сада само говори о докторату Малог."Имам утисак да се цела прича око доктората Синише Малог обојила политиком. Његово је морално право како ће он да поступи. Ја не одлучујем о таквим стварима, могу само као грађанин да дам своје мишљење" истакао је Шарчевић на питање новинара.

Шарчевић је рекао да не би доводио у питање оно што Мали ради, јер сматра да обавља одличан посао, те да су одвојене ствари оно што Мали обавља као министар и његово усавршавање као академског грађанина.

"Веома сам задовољан, као ресорни министар, јер је ове године просвета добила 7,36 одсто. Дакле, разумео је да просвети треба више и то је одлично", навео је Шарчевић.Према његовим речима, највећа грешка Малог је то што није представио "све оно што је добро из његовог доктората".

Додаје да се "Пандорина кутија" отворила и да ће сада "гомила случајева да исплива".Како каже, постоје слични докази за људе који су упућивали на овај случај, те да њихови радови "не одговарају докторату".

"У овом случају, последице би требало да сносе они који су дозволили да се политика меша у високо образовање. Оног дана када је неко ушао у зграду Филозофског факултета како би се обратио грађанима, прекршено је пет закона. Забрањено да се неко обраћа из установе. Слична је ситуација са протестима студената и Ректоратом. Када је неко са

Економског факултета тражио да се људи политички изјасне, преко факултетског мејла, прекршио је закон", рекао је Шарчевић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести