Шормаз: Смирити јавност, па уклонити мурал Младићу

БЕОГРАД: Посланик Српске напредне странке Драган Шормаз рекао је да пре него што градске службе обришу мурал Ратку Младићу, треба смирити буру која је због њега настала у јавности и оценио да је од мурала, за који каже да је само слика, много опаснији наратив који се за њега везује.
m
Фото: Tanjug (Tara Radovanović)

Све чему није место, између осталог и мурал, треба обрисати и уклонити онако како Град Београд и наши закони налажу, рекао је Шормаз за Н1.

Он је истакао да сви треба да утичу на то да се тензије смире, после чега ће надлежне службе урадити свој посао.

Наши млади људи који су склони уметности могу, рецимо, да нацртају мурал Војводе Путника, то су били прави хероји. Ово из деведесетих, сматрам да ту причу треба затворити што пре, поручио је он.

Шормаз је подсетио да је Хашки трибунал основан одлуком Савета безбедности Уједињених Нација, и додао да то, како је рекао, није НАТО или амерички суд, већ суд који су основале УН уз учешће Србије и њене тадашње власти.

Не може да нам се свиђа Резолуција 1244, а да нам се не свиђа та одлука. Милошевић је то договорио у Дејтону, он је први испоручио Србе у Хаг, то је међународна обавеза Србије, навео је Шормаз.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести