Вучић: Љут сам на себе, неће више бити блокаде аутопута

Председник Александар Вучић изјавио је да је љут на себе што је у први мах заузео став да треба пустити да се догађају блокаде путева, укључујући аутопут, због чега туристи сада бирају пут преко Румуније и Бугарске.
vucic
Фото: Tanjug

"Љут сам на себе што смо пустили да нам продападају милиони евра и да међу туристе уносимо несигурност, па да бирају пут преко Румуније и Бугарске, јер смо пустили да нам неко блокира аутопут", рекао је Вучић и додао да се то догађа у тренутку када желимо имиџ Србије да побољшамо у свету. 

"И зато вам сад кажем: ''нећете да блокирате аутопут никада, без последица''. То нису ваши правци, већ међународни", рекао је у разговору с новинарима у Новој Пазови, где је отворен Логистички центар компаније Лидл.

Навео је да је бесмислено да губимо због тога десетине милиона евра, због оних који лажу да имамо највише цене бензина у Европи. 

„Нисам видео никакав папир ЕУ

Вучић је изјавио да није видео никакав папир ЕУ у вези са обавезујућим споразумом са Приштином, да јесте видео неке друге, које је одбацио, али и да се придружује апелу Српске листе да се Срби не уписују у такозвану војску Косова. 

Вучић је на питање новинара о наводима да је једна од земаља ЕУ затражила увид у нацрт коначног споразума, који је припремила Унија рекао: 

"Као папир ЕУ - нисам видео, ни као нацрт, ни као предлог. Видео сам неке друге, које сам одбацио. Никада ми га нису показали и нисам ни видео", рекао је председник Србије. 

Када из Приштине стигне неки папир, зна се, каже, да то није само оданде, а када стигне неки "са друге стране Атлантика" - зна се да су се и неки у Европи питали... 

"Када дође нешто озбиљно, ја ћу вас обавестити", поручио је новинарима. 

Захвалност Русији на подршци првенствено око КиМ

Вучић је упутио честитку председнику Русије Владимиру Путину и грађанима те земље поводом националног празника Руске федерације и изразио захвалност Москви на подршци у питањима од суштинског и националног интереса Србије, првенствено по питању Косова и Метохије. 

„Упућујем срдачне честитке и најбоље жеље за ваш даљи напредка и благостање ваше земље“, рекао је Вучић, који је поводом Дана Русије посетио Амбасаду Руске Федерације у Београду.

Истакао је да је овај дан важан и за све оне којима је Русија пријатељ, који поштују вишевековну историју руске државности, вечне вредности партиотизма и залагање народа за слободу и независност, као и богато духовно и културно наслеђе руског народа. 

Вучић је казао да га као искреног пријатеља веома радује чињеница да Русија као снажна и независна држава, са Путином као председником и на основу његове визије и јасне политичке мисли, постиже велике успехе. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести