Вучић: Ми ћемо чувати мир, доста су Срби ратовали

КОТРАЖА: Председник СНС Александар Вучић поручио је данас грађанима у месту Котража у општини Лучани, где се у недељу одржавају избори, да га веома брине ситуација на КИМ и све "што нам спремају", али да Србија мора да ради на очувању мира, због своје деце и њихове будућности.
Predsednik SNS Aleksandar Vučić sa građanima Kotraža  Foto: Tanjug/video
Фото: Председник СНС Александар Вучић са грађанима Котража Фото: Танјуг/видео

"Видим проблем у томе што нам Албанци и део међународне заједнице намећу на Косову и Метохији, са тим лежем, са тим се будим...Знам колико смо се борили за мир и стабилност", рекао је он.Како је приметио, неко је почео да се понаша ирационално баш онда када су ствари кренуле на боље, када смо почели да доводимо, на пример, немачке компаније у којима ће сада радити 60.000 грађана.

Додао је да не може да разуме како неко у међуанродној зједници може да подржава формирање војске."Нису нам потребни ратни бубњеви, али никоме нећемо дати да понижава српски народ, нити да га угрожава и то им говорим уочи тог њиховог формирања војске. Све желимо на миран начин да решимо, доста су Срби ратовали. Хоћу да видим више деце, више оних који желе овде да се врате", поручио је Вучић.

Много је, како каже, забринут због КиМ и "свега што нам спремају"."Али, немојте да због тога мислите да сам слаб или да смо слаби, само не волим да изговарам тешке речи, као што то раде други, па онда побегну и склоне своју децу у Лондону...Моја деца су овде и ја планирам, и надам се да и они тако планирају, да остану овде. Наше је да чувамо мир због наше деце и наше будћности", рекао је он.

Подсетио је да његови претходници ниједну фабрику нису ту довели.Како каже, новац који држава даје за отварање неке фабрике, мора бити зарађен, а не да се штампа.То је оно по чему се разликују од претходника:

"Ми отварамо фабрике и запошљавамо све више људи. И имам одговорност према вама, јер то што ћу да кажем нешто ружно о онима пре - вама ни у џеп, ни из џепа, ви очекујете да неко напорно ради за вас, да се бори за вас", каже Вучић.За боље путеве, како додаје, је потребан новац, да држава буде још јача, потребни су инвестирори.


Вучић: Кад год хоћете на изборе - идемо на изборе

ГУЧА: Председник СНС Александар Вучић поручио је вечерас да опозиција последњих дана покушава нешто да уради на силу, да на силу само и могу да покушавају, али да он под притиком не попушта.

"Изборе можете да добијете. Увек. Кад год хоћете изборе - идемо на изборе, нека народ одлучи и нека каже", рекао је Вучић у Гучи, на трибини СНС пред локалне изборе у недељу.

Он је рекао да је на изборе увек спреман. Народ, каже, одлучује, а не сила."Ако одлучи другачије и хоће да врати на власт најгоре лопове, који су разорили фабрике, нека народ тако одлучи", поручио је и додао:

"А, то да ћете на силу да долазите на власт, тај филм нећете да гледате".Поновио је да могу да врше притисак, да може да их се скупи и 100 милиона, али да он под притиском неће да попушта.

"Али, ћу вам дати изборе. Има ли шта демократскије?", упитао је он.Како је приметио, говоре му да не слуша народ."Не, ја само народ и слушам", рекао је Вучић и додао да се народ слуша само на изборима, који су једино место и тренутак када се народ слуша."И нигде друго, јер посао после тога није да се додвораваш и подилазиш народу", рекао је Вучић.


Подсетио је и да је у Лучанима као премијер и као председник био четири пута, као нико пре њега, и то долазио је, истиче, у време великих недаћа, као што су поплаве."Пуно смо уложили да Бјелица не начини опет неко зло, да је ставимо под контролу, нису нам веровали да ћемо то да решимо, а уложили смо у то 3,5 милиона евра, нашли тај новац, а држава је и даље у плусу, а то није мало ни за једну државу", каже Вучић.

Он примећује да се свуда у свету одржавају некакви проести.

" И сви попуштају, хвале се како су нешто учинили, а питаћу вас за годину две колики ће бити јавни дуг у тој некој земљи", рекао је он, подсетивши да је у Србији када је постао премијер јавни дуг износио 79 одсто БДП, а за месец дана ће бити 49 одсто, односно да је скоро па преполовљен.

"Незапосленост је пала са 25, 9 одсто на 11, 3 одсто, волео то неко да чује неко или не. То су званични подаци. Боримо се и дајемо све од себе и радим сваког дана да бих се изборио да нешто осетите и да можете да живите боље, да можете да рачунате на подршку државе", закључио је он.Најавио је да ће сада у центру пажње бити оживљавање села, да ће држава сада имати више новца за то, а Владу Србије је замолио а повећање плата васпитачицама не буде седам, већ девет одсто.

Како каже, биће и плате још веће, али је важно да оне буду на сигурним ногама, добром темељу.Како је рекао, много је урађено, али има још посла и додао да није задовољан, јер многи поштени домаћини и даље тешко живе."Знам да су код вас многи долазили да вам кажу - гласајте за нас како бисмо срушили ове са власти. Али, нису вам рекли да ће ишта урадити, јер ништа нису урадили ни док су били на власти", рекао је он.

Вучић је грађане замолио да изађу у недељу и гласају по својој савести, рационално и одговорно, да размисљају о будућности и о делима, а не великим рецима.Како је рекао, треба да виде ко је шта испунио и ко ће да се бори за њих у будућности."Какву год одлуку да донесете ми ћемо да поштујемо вољу на изборима", поручио је Вучих и додао да није дошао да подилази грађанима, али је срећан сто их види у овом броју.

"Биће још проблема али радићемо и својим радом земљу ћемо да извуцемо", поручио је Вучић.Он је рекао да је недавно био у Уједињеним Арапским Емиратима и да је то пре 30 година била пустиња, док је Либија била најбогатија арапска земља."Погледајте данас где су УАЕ, а где Либија", рекао је Вучих и додао да све зависи од руководства и народа и поручио грађанима да зато бирају будућност.

Фото: Председник СНС Александар Вучић са грађанима Котража Фото: Танјуг/видео

Он је додао и да треба послушати глас жена, јер су жене озбиљније од мушкараца и боље разумеју ствари и да им је захвалан што су имале поверење у тешке реформе.Вучић је истакао да зене никада не гласају за некога зато што је леп, већ за стабилност, одговорност, будућност.Тако гласају, како је рекао, и одговорни домаћини, тако бирају своју будућност и не поводе се за тешким рецима.

Вучић је навео и да његова најшира породица није ни за динар увећала своју имовину од када је постао потрпедседник владе, и указао: "Није мој посао да ја будем богатији, вец да ви имате будућност за децу".Он је поновио и да неће прихватити никакве претње са улице, наводећи да је доносио најтеже могуће одлуке у интересу Србије.

"Није било лако донети одлуке о закону о раду, фискалној консолидацији..., али знао сам да то доноси Србији боље", навео је он и додао да су и грађани осећали да је био у праву и схватили да су теске реформе имале смисла.Он је навео и да Србија више тако теских ствари неће имати, сем када је у питању Косово и Метохија.

Најавио је да ће се Моравички округ даље развијати, да ће Чачак и Ивањицва ширити производне капацитете и биће нових фабрика.Навео је да ће у Чачак доћи италијанска фабрика, Гуча ће добити јос једног инвеститора, а да још у овом округу у Горњем Милановцу, поред Металца, недостаје јос једна страна инвестиција.

Додао је и да ће изградња моравског коридора допринети да буду боље повезни са свим деловима Србије сто је најважније због туризма и доласка инвеститора.

Вучић: Посебна пажња наменској индустрији

ЛУЧАНИ:  Председник СНС Александар Вучић поручио је грађанима Лучана да жели да за тај крај учини много више него до сада, а да ће посебна пажња бити поклоњена наменској индустрији.

"Наша је намера и посебно хоћемо да јачамо наменску индустрију. Ту имамо тржиште и имаћемо га за 20 година загарантовано. Зато хоћемо ту базу да ојачамо, а и Лучани ће имати више прихода, од којих ће моћи да решавају своје инфраструктурне проблеме", рекао је Вучић у разговару са житељима те општине.

Како је рекао, држава је дала 4,4 милиона евра за фабрику "Милан Благојевић", јер жели да осавремењвање фабрике, да бисмо, каже, могли да да пратимо свет.

"У наредне две године даћемо и много више, јер желимо да буде снажнија и јача, да може да запосли људе, да се роботизује, јер ми са производима те фабирке немамо проблема на тржишту. Хоћемо да та фабрика буде мотор развоја и улагаћемо додатно новац", рекао је Вучић.

Он је рекао да је срећан што је у Лучанима, као и због тога што га је у месту Котраже у тој општини само пола сата раније дочекало 1.000 људи.

"Нисам веровао да је то могуће, јер знам да су их други облаизли и говорили најгоре гадости и увреде протов нас - само гласајте за нас, да сменимо ове, па ће све да цвета...", рекао је Вучић.

Подвукао је да је држава у изградњу насипа на реци Бјелици у Лучанима уложила 3,5 милиона евра, чиме су житељи и привредна зона заштићени, и додао да су грађани могли да осете да држава брине о њима.

Испричао је да је после поплава, када се планирала изградња насипа, разговарао са власницима компанија који су хтели да напусте Лучане, који су му рекли да се не љуте на њега, јер виде да се труди, али да од насипа "нема ништа".

Међутим, он их је замолио да остану још годину дана, па да онда кажу да ли су добили ишта од онога што су тражили.

"Нико није веровао када сам то говорио, а насип је изграђен. У року од месец дана стижу јос четири пумпе, све се завршава и више никада нећете имати такве проблема са Бјелицом", рекао је Вучић.

Указао је да није задовољан развојем путне инфраструктуре, која ће морати да буде много боља.Навео је да ће у наредних месец и по дана доћи поново у Лучане, да рагзовара са грађанима и да решава проблеме.То је, каже, могуће, јер сада има новца у буџету.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести