За дигитализацију у образовању у Војводини 20 милиона динара

НОВИ САД: Покрајинска влада је на данашњој седници, којом је председавао Игор Мировић, издвојила 20 милиона динара за дигитализацију у области образовања на територији Војводине, односно за увођење "Мајкрософтове" платформе за унапређење образовног процеса коришћењем савремених уређаја и сервиса.
Sednica vlade-3
Фото: Покрајинска влада

Ради се о набавци софтверске платформе за 52 гимназије, средње и основне школе у АП Војводини, коју би користило 2.500 наставника у току једне године, саопштено је са седнице Покрајинске владе.

Ова платформа омогућава просветним радницима и ђацима рад на документима, држање предавања и комуникацију између колега и ученика са различитих локација преко Интернета, као и коришћење електронске бележнице која омогућава креирање електронских свезака за наставнике и ђаке, снимање предавања, приступ предавањима од куће, дељење заједничких материјала за наставу, додељивање домаћих задатака и њихово прегледање и повезивање с платформама за е-леарнинг.

Ова платформа се реализује основу споразума о сарадњи Покрајинске владе са компанијом "Мајкрософт" у области образовања из 2016. године, на стварању услова за дигитализацију школа у АП Војводини.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести