Манолас: Срамота; Де Роси: Био је пенал

ПАРИЗ: Фудбалери Роме Костас Манолас и капитен Данијеле Де Роси поручили су да је судија Џунејт Чакир оштетио њихов тим у поразу од Порта (3:1) за елиминацију из Лиге шампиона.
De Rosi i Caniola/Fonet/AP
Фото: FoNet

Турски арбитар је, контроверзном одлуком, у благом контакту Алесандра Флоренција и Фернанда одлучио да досуди пенал из којег је Порто у 118. минуту прошао даље, али и изазове гнев што на другој страни после тога није урадио у дуелу Мусе Мареге и Патрика Шика.

"То је за мене срамота, не можеш тако да избациш један тим. Прошле сезоне нису нам дали два пенала против Ливерпула и извинили су нам се, али сада постоји ВАР и све може да се види. Нема изговора", рекао је Манолас за италијански Скај.

Грчки дефанзивац сматра да је Чакир погрешио јер је био јасан контакт Мареге и Шика.

"Чакир ми је рекао да су му из ВАР собе пренели да није ништа, али је био јасан контакт. То може да се види и није ми јасно зашто није пенал".

И искусни Данијеле Де Роси изнео је замерке на рачун Чакира.

"Јасно је да је био пенал над Шиком. Прошле године сам рекао да бисмо били у финалу да је било ВАР-а, а опет се исто дешава. Ипак, ова ствар нема везе са технологијом, већ људском грешком", наводи он.

Најжешћи је био председник римског клуба Џејмс Палота речима да је Рома "опет покрадена".

"Тражили смо ВАР у Лиги шампиона јер су нас оштетили у полуфиналу, добили смо га и опљачкали су нас. Шик је очигледно био оборен у казненом простору. Уморан сам, одустајем од ових ствари", закључио је Палота.

Уз Порто су пласман међу осам најбољих на Старом континенту обезбедили Тотенхем, Ајакс и Манчестер Јунајтед.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести