Милојевић хвали свог дефанзивца Гобељића

Црвена звезда иза себе има једну од најуспешнијих полусезона, а играч који је оставио упечатљив утисак био је Марко Гобељић.
Marko Gobeljic/FK Crvena zvezda
Фото: Марко Гобељић/ФК Црвена звезда

Дефанзивац који може да игра на више позиција у задњој линији, посебно се допао тренеру Владану Милојевићу.

„Ради се о врло захвалном фудбалеру, на којег увек можете рачунати. Он нема своју позицију у тиму, већ једнако добро обавља све задатке који му се постављају. Код нас је почео као задњи везни, играо је десног, па левог бека, онда и штопера. И свуда је био одличан. Мени, као тренеру, драго је што је Марко поливалентан играч, то значи да може да одговори свим захтевима у датом тренутку. Игра добро и у дефанзиви и у офанзиви, служи се обема ногама, има добру перцепцију игре. Његов највећи квалитет је то што може да игра на оба бока, што се не дешава често, јер обично играчи могу да покривају само једну страну, док се на другој теже сналазе. Срећан сам што имам играча какав је Гобељић. Суво је злато, омогућава да у току утакмице извршите безболно промене у оквиру система“, рекао је Милојевић.

Стратег црвено-белих истиче колико је тешко једном играчу када не зна која му је примарна позиција.

„То је врло захтевна „математика“, осећаш се нелагодно, пошто не знаш које ти је право место. Али, поливалентност, која је Марков највећи квалитет, условила је да га користимо на више начина. У Напретку је играо високо у систему 3-5-2, а сигуран сам да нам је потребан и голман,  пријавио би се да брани. Лидер је ове генерације, увек је стављао тим испред себе, а то је најбитније у колективном спорту.“

Речи хвале за свог саиграча имао је и Вујадин Савић.

„Комплетан бек, који може да игра на обе стране. На левој је више посвећен дефанзиви, док на десној иде више напред, што је резултирало и великим бројем голова које је дао. Врло је смирен, посвећен екипи, не оптерећује се ниједним противником, против сваког испуни све што му је задато. Битан је за нашу свлачионицу јер је велики мотиватор, и утиче на расположење екипе. Врло захвалан играч.“

Савић је открио је да је Гобељић на прослави актуелне титуле хтео и да брани.

„То му је била велика жеља, али није смео да пита тренера Милојевића. Не верујем ни да би му овај то допустио, али то само говори о духу који Марко поседује“, нагласио је Звездин штопер.      

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести