Пријатељска утакмица Немачка-Србија: 1:1(0:1)

ВОЛФСБУРГ: Фудбалска репрезентација Србије успела је да ремизира са Немачком у Волфсбургу и тако ће „орлови"  у доброј атмосфери дочекати меч са Португалом у понедељак у Лисабону.
Jović postiže gol za Srbiju Foto: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner
Фото: Foto: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

„Орлови" су одиграли сјајно прво полувреме, били су равноправан партнер вишеструким светским и европским првацима, чак су могли постићи и још неколико голова. Међутим, у наставку меча силно мотивисани „панцери" успели су да наметну страховит ритам и да изједначе, а што домаћи нису победили кривац је наш голман Марко Дмитровић, који је бранио феноменално, зауставио је неколико старховитих шутева и чак четири шпута изашао је као победник када су се немачки нападачи нашли сами у петерцу.

И један и други тим ушли су у меч са много нових играча, Крстајић је морао да  комбинује због повреда кључних фудбалера, а селектор Немачке Јоаким Лев после дебакла на Светском првенству и у Лиги нација, покушава да пронађе састав који би вратио углед немачког фудбала.  Већ после уводних испитивања, на велико изненађење, репрезентација Србије је повела. Корнер са десне стране извео је Љајић у гужви Максимовић је некако продужио лопту до Луке Јовића, који је показао још једном да је расни голгетер и лако главом са седам метара савладао искусног Нојера. 

После примљеног гола „панцери" су преузели инмцијативу, стално нападали, али нису имали правих решења у нападу. Наша одбрана је деловала сигурно, додуше било је малих грешака, али су штопери Миленковић и Спајић успевали све то да исправе. Тек негде средином првог дела игре Немци су имали прву прилику и то после грешке Максимовића, али је Дмитровић био на месту и зауставио ударац Гундогана.

Неколико минута касније, после контре, могли смо и до другог дгола, после лепе комбинације Јовић је био у шанси, али је оклевао па је прилика пробала. Потом је уследио велики притисак Немаца и шансе Тима Вернера, међутим, још једном се истако Дмитровић, „ушао је у шут" центарфору „панцера" и лопта је отишла у корнер. После ове прилике „орлови" су преузели инцијативу и финишу првог полувремена имали две лепе прилике.

Прво се после контре и паса Лазовића, Љајић нашао сам испред Нојера, али је пребацио гол, а мало затим Миленковић није добро захватио лопту на петерцу после конера.Немци су у наставaк  утакмице ушли изузетно мотивисано,  ималису  пуну инцијативу и  у првих петнаестак минута створили  су три лепе прилике, али је Дмитровић био сјајан.

Прво је  са пет метара одбранио шут Ројса, потом и ударац главом Вернера, а  само минут касније Максимовић је избацио лопту с гол линије, када је Гундоган заобишао Дмитовића и циљао празну мрежу.  Међутим, после кратког затишја Немци у ипак постигли гол. Опет је погрешиио наш средњи ред, није успео да изненсе лопту, а она је дошла до Горцке који је са петнаестак метара страховитим шутем погодио десни угао.  

Само неколико минута касније опет је истако Дмитровић, успео је да заустави шут Санеа са шест метара. У финишу меча као да је понестало снаге нашим играчима, никако нису успевали да дуже задрже лопту. У финишу Дмитровић је још два пута сјајно интервенисао, али и ми смо имали шансу када је ударац Радоњића Тер Штеген избацио у корнер.

Г. Ковач

Немачка – Србија 1:1 (0:1)

ВОЛФСБУРГ: Фолксваген Арена, гледалаца 26.000, судија Роберт Меден (Шкотска), стрелци : Горецка у 69. за Немачку, а Јовић у 12. минуту за Србију. Црвени картон: Павков (Србија).  НЕМАЧКА: Нојер 6 (Тер Штеген -), Кимих 7(Керер), Тах 6, Зиле 6, Клостерман 6, Халштенберг 6, Гиндоган 7 – Сане  8(Шулц), Брант 6(Горецка 7), Хаверц 6 (Ројс 7), Вернер 6.

СРБИЈА: Дмитровић 9, Рукавина 7, Миленковић 6, Спајић 7, Богосавац 6 (С. Митровић), Максимовић 8 (Јовичић), Гаћиновић 7 (Радоњић), Милинковић-Савић 6 (Лукић), Љајић 7, Лазовић 7 (Живковић), Јовић 7 (Павков).  

Фото: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Крстајић: Показали смо квалитет, Јовић ми обећао гол

ВОЛФСБУРГ: Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић каже да је његов тим ремијем у Немачкој (1:1) у пријатељској утакмици показао велики квалитет и да је партија у Волфсбургу прави пут како треба да игра.

"Наша млада екипа показала је квалитет и карактер, као и има добар потенцијал. Мора да се зна да смо играли без седам, осам заиста важних играча. Прво полувреме смо деловали веома добро, постигли гол, а имали још неколико прилика да на одмор одемо са убедљивијим вођством. Ко зна како би се онда до краја одвијале ствари", рекао је Крстајић после утакмице, а преноси ФСС.

Он је додао да је нормално да су Немци у другом делу узвратили и да се истакао голман Марко Дмитровић.

"После свега виђеног, резултат је заслужен. Честитао бих мојим играчима јер су дали максимум и то је најбољи показатељ како треба да се игра у дресу Србије. Увек до краја, до максимума. Честитао бих и Немцима, пре свега на гостопримству", рекао је Крстајић.

Он није крио да га радује што је Лука Јовић био стрелац и тако потврдио сјајну форму баш из немачке Бундес лиге.

"Лука је потврдио потенцијал и у овој утакмици. Обећао ми је пре утакмице да ће постићи гол, видели сте колико му је времена требало. Ради се о сјајном играчу, одличног карактера и пред њим је лепа будућност", казао је селектор.

Немачке новинаре занимала је реакција Милана Павкова код црвеног картона.

"Црвени картон је можда и једина лоша ствар која се десила, али молим и да се разуме играч. Није било намерно, Павкову је ово прва утакмица у дресу репрезентације", подсетио је он.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести