Розе: Милојевић је у праву;Јунузовић: Родбина навија за мене

БЕОГРАД:  Тренер фудбалера Салцбурга Марко Розе сложио се да је његов тим фаворит у дуелу са Црвеном звездом у борби за Лигу шампиона, али да неће бити лако, јер веома респектује шампиона Србије.
Trener fudbalera Salcburga Marko Roze  Foto: FC Red Bull Salzburg
Фото: FC Red Bull Salzburg

"Ако тренер Звезде Милојевић сматра да смо фаворити, мислим да је то у реду. Ипак, не побеђује папир, Звезда има квалитетан и добар тим, али и ми смо спремни и покушаћемо да се пласирамо у Лигу шампиона. Биће тешко и неизвесно у Београду, верујем да одлука пада у Салцбургу", рекао је Розе на конференцији за медије на стадиону "Рајко Митић".

Као опасност из редова црвено-белих означио је офанзивце Немању Радоњића, Ел Фардуа Бена и последње појачање Џонатана Кафуа."Прошле сезоне Звезда је била у нокаут фази Лиге Европе, а и ове игра одлично и организовано. Радоњић је добар, као и Кафу, Бен, веома су брзи из контри. Нису без разлога ту где су сад, али имамо и ми своје предности".

Розе није желео да придаје велики значај чињеници да је Звезда одмарала пред Салцбург, односно одложила меч са Напретком у Суперлиги."Ми сми победили и све је у реду. Чињеница је да је Звезда одложила утакмикцу, ми нисмо, али сутра играмо једни против других и само је то важно", рекао је Розе, пре него што га је изнервирало питање аустријских новинара да прича о тактици одговарајући да је "глупо и да се угасе камере".

О празним трибинама, због казне УЕФА, Розе каже да је то новост за Салцбург."Осећамо се јако угодно у Београду, а било би још угодније ако бисмо победили. Још никада нисмо играли у условима без публике, то је нешто ново за нас. Међутим, морамо да се спремимо за то".

Везиста Салцбурга Златко Јунузовић, који је рођен у Лозници, признао је да меч са Звездом код њега изазива посебне емоције."Мало ми је жао што нема публике, али за нас није толико битно, желимо само добар резултат, то је победа. Не сматрам да Салцбург има проклество (без пласмана у Лигу шампиона прим. аут), сада имамо шансу да преко Звезде се пласирамо", навео је аустријски репрезентативац.

Јунузовића је насмејало питање српских новинара за кога ће му родбина из родног краја навијати."Наравно да су сви на мојој страни (смех)... Лозница ће навијати за мене", закључио је Јунузовић, констатујући да не би био задовољан поразом 3:2 као на последњем излету на "Маракани" када је Србија тим резултатом била боља од Аустрије.

Прва утакмица плеј-офа за Лигу шампиона Црвена звезда - Салцбург игра се сутра од 21 сат на стадиону "Рајко Митић".

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести