Спартак и Војводина ремизирали 1:1

Фудбалери Спартака и Војводине у Суботици одиграли су нерешено 1:1у покрајинском дербију у оквиру 22. кола Суперлиге Србије. Повели су Суботичани преко Хајдина у 11. минуту, а изједначили Новосађани преко Суботића у 45. минуту.
Grbovi-FK-Spartak-i-FK-Vojvodina
Фото: ФК Војводина

Крај утакмице 

90+1. минут: Извршена је трећа измена и у тиму Војводине, изашао је Дамир Којашевић, а ушао Стефан Михајловић.


Резултати на осталим теренима: Бачка - Земун 1:0 (завршено), Борац - Младост 1:2, Чукарички - Рад 3:0, Јавор - Напредак 0:1, Радник - Раднички Ниш 0:2.


Игра се надокнада.

88. минут: Због приговора на једну судијску одлуку, жути картон у екипи Војводине добио је Душан Јованчић.

87. минут: Због повлачења за дрес приликом дуела са Ивановићем, жути картон у екипи Војводине добио је Ранко Веселиновић.

86. минут: Шанса за Војводину. Вукасовић је шутирао са око 30 метара, али је Остојић избио лопту у корнер.

83. минут: Извршена је и трећа измена у тиму Спартака, изашао је Стефан Хајдин, а ушао Александар Радовановић.

81. минут: Извршена је друга измена и у тиму Војводине, изашао је Немања Суботић, а ушао Даниел Аврамовски.

76. минут: Корнер за Спартак је извео Савковић, лопта је дошла до Керкеза који је шутирао главом, али је лопта прошла тик поред стативе.

74. минут: Извршена је и друга измена у тиму Спартака, изашао је Андрија Вукчевић, а ушао Емил Абаз.

72. минут: Прилика за Војводину. Којашевић је шутирао са око 25 метра, али је лопта отишла преко гола.


Тренутни резултати на осталим теренима: Бачка - Земун 1:0 (завршено), Борац - Младост 1:2, Чукарички - Рад 3:0, Јавор - Напредак 0:1, Радник - Раднички Ниш 0:2.


66. минут: Извршена је прва измена и у тиму Спартака, изашао је Нобору Шимура, а ушао Владимир Торбица.

64. минут: Извршена је прва измена у тиму Војводине, изашао је Лазар Зличић, а ушао Васко Калезић.


Тренутни резултати на осталим теренима: Бачка - Земун 1:0 (завршено), Борац - Младост 1:1, Чукарички - Рад 2:0, Јавор - Напредак 0:0, Радник - Раднички Ниш 0:1.


60. минут: Шанса за Војводину, Јованчић је шутирао, али је Остојић добро интервенисао.

55. минут: Без изгледнијих прилика на обе стране.

Почело је друго полувреме

Завршено је прво полувреме

45. минут: Војводина је коначно успела да постигне погодак и изједначи на 1:1. Стрелац је био Суботић. Везиста Војводине је примио лопту на левој страни, сјајно је прошао поред свог чувара и прецизним ударцем са око шест-седам метара, из готово мртвог угла, послао лопту у гол Спартака.

40. минут: Војводина је пропустила набољу прилику у досадашњем делу меча. Суботић је проиграо Месаровића на десној страни, који је шутирао искоса, али је погодио спољни део мреже.

36. минут: Спартак је био у контранападу, шутирао је Ивановић са 25 метара, али је лопта завшила поред гола.


Тренутни резултати на осталим теренима: Бачка - Земун 1:0 (завршено), Борац - Младост 1:1, Чукарички - Рад 2:0, Јавор - Напредак 0:0, Радник - Раднички Ниш 0:1.


33. минут: Изгледну шансу пропустила је Војводина. Зличић је пронашао Јованчића у шеснаестерцу Спартака, али је његов ударац одбранио голман Остојић.

23. минут: Већ друга прилика за Спартак у последњих неколико минута. Прво је у шанси био Хајдин, а сада је Вукчевић проиграо Ивановића, који је шутирао са око 10 метара, али је лопта отишла поред гола.

17. минут: Најизгледнија прилика за Војводину у досадашњем делу меча. Зличић је проиграо Јованчића на левој страни, а он је центрирао пред петерац, голман Остојић је одбио лопту, која је дошла до Суботића, чији је ударац са око 10 метара зауставила пречка.


Тренутни резултати на осталим теренима: Бачка - Земун 1:0 (завршено), Борац - Младост 1:1, Чукарички - Рад 1:0, Јавор - Напредак 0:0, Радник - Раднички Ниш 0:1.


14. минут: Још једна прилика за домаће. После корнера Керкез је упутио ударац главом, али је лопту лако ухватио Роцков.

11. минут: Спартак је повео са 1:0. Убачену лопту пред гол Војводине искористио је Хајдин и ударцем са око 12 метара проследио је у гол.

9. минут: Први озбиљнији напад Војводине на утакмици. Месаровић се на десној страни ослободио свог чувара и центрирао у шеснаестерац, где је Антић упутио волеј ударац са око 12-13 метара искоса, али је лопта отишла крај стативе.

Утакмица је почела, а посматра је на Градском стадиону око 400 гледалаца, међу којима је и 50-ак навијача Војводине.

Екипе наступју у следећим саставима:

Спартак: Остојић – Шимура, Јочић, Керкез, Ивановић – Хајдин, Вукчевић, Савковић, Чечарић – Стојковић, Ћаласан.

Војводина: Роцков – Лакићевић, Веселиновић, Саничанин, Антић – Јованчић, Вукасовић – Л. Зличић, Месаровић, Суботић – Којашевић.

У Новом Саду су 26. августа у оквиру 7. кола Суперлиге убедљиво славили Суботичани са 5:0. Улогу фаворита у овом дуелу имало је Спартак, који игра у одличној форми за разлику од Војводине, која је пољуљана поразима од Борца и Јавора на „Карађорђу“. И в.д. шефа стручног штаба Новосађана Зоран Васиљевић предност је дао Спартаку. Он је истакао да Суботичани у овој сезони играју модеран и ефикасан фудбал, да имају добру селекцију и добар стручни штаб. Али, Новосађани, који су пали на седмо место на табели нису у Суботицу отишли са белом заставом. Иза Спартака, који је трећепласирани на табели је одлична полусезона и он је желео са победом да оде на паузу. Свесни су Суботичани да им је у госте дошао опасан ривал иако не пружа најбоље партија у последње време. Најбољи суперлигашки играч у јесењој полусезони је играч Спартака Ђорђе Ивановић, а он је рекао да ће његов тим до успеха доћи уколико буде функционисао као компактна целина и покаже агресивност.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести