Суперлига Србије: Празне мреже на “Карађорђу” у дуелу Пролетера и Радника

На пролећној премијери подела бодова између Пролетера и Радника на "Карађорђу".
proleter-radnik guzva pred golom radnika
Фото: Једна од ретких гужви пред голом Радника, фото: Д. Иванић

У игри домаћих осећала се одсуство најбољег играча капитена Човића, а и рани изласци због повреда Шћепановића у 36. минуту и Ламбулића сигурно су утицали на коначан епилог.

Имали су момци тренера Радојчића иницијативу, али без правих удараца у оквир гола. На почетку меча после контранапада Керемеха у идеалној позицији нашао се Николић, али његов ударац са ивице казненог простора завршио преко гола. У 28. минуту акција Новосађана много је обећавала, отпочео је Шћепановић, пронашао је Чоловића а овај идеално у казненом простору дотурио лопту до Вујаклије, али је капитен Пролетера слабо захватио лопту и са неколико метара послао је у гол аут. Једини ударац у оквир гола био је онај Лазара Којића, али је голман Весић из самог угла лопту избио у корнер. У 35. минуту након дуела са противничким играчем Срђан Шћепановић остао да лежи на терену, а након интервенције тешком муком отишао је до клупе, па је уместо њега шансу добио Новаковић.

Неколико минута касније талентовани Ламбулић у дуелу са противничким нападачем задобио посекотину, а на полувремену се испоставило да је имао и потрес мозга, па је тренер Радојичић морао је да изврши и другу замену и уведе Николића.

И у наставку је жеља домаћина била да дође до вођства и замало да се то догоди у 54. минуту када је након корнера Новаковића Стевановић неспретно захватио лопту која је на срећу гостију завршила поред саме стативе. У финишу утакмице домаћи су имали још две прилике. На центаршут Чоловића талентовани Митровић је са неколико метара пребацио гол, а након повратне лопте Вујаклије Новаковић је био непрецизан па су се домаћи морали задовољити на премијери само бодом.

М. Поповић

Фото: Д. Иванић

Пролетер - Радник 0:0

НОВИ САД: Стадион "Карађорђе", гледалаца 500, судија: Јовановић (Београд). Жути картони: Леандро, Красић, Говедарица, Новаковић (Пролетер), Миловановић, Стевановић (Радник).

ПРОЛЕТЕР: Весић, Танасин 7, Леандро 7, Ламбулић 7 (Николић 7), Митровић 7, Говедарица 7, Јокић 7 (Вукобратовић), Чоловић 6,5, Красић 6,5, Шћепановић 7 (Новаковић 6,5), Вујаклија 6,5.

РАДНИК: Васиљевић, Ђорђевић 7, Пајовић 7, Стевановић 7, Миловановић 7, Станисављевић 7, Ристовић 6,5 (Пејчић), Керемех 6,5 (Стојановић), Којић 6,5, Николић 6,5 (Дановски 6), Златановић 6.

Радоичић: Повреде нас пореметиле

Тренер Пролетера Драган Радоичић није био задовољан игром већ оним што се дешавало играчима који су морали да терен морали на напусте због повреда.

„Пре свега осврну би се на повреду Шћепановића, надам се да није теже природе. Наравно, и Ламбулићев излазак јер није могао игру да настави због потреса мозга сигурно нас је пореметило. Што се тиче игре противник је дошао да оде непоражен а ми смо желели више од ремија, нисмо успели. Овај састав Пролетера потпуно је друга екипа од оне из јесење полусезоне. Треба све да се уклопи и надам се да ће нам за то бити потребно мање времена. На крају морамо дићи главу и окренути се наредним мечевима.“

Очито је било задовољство тренера Радника Милана Милановића.

„Ми можемо бити задовољни бодом у равноправном мечу у коме смо на почетку имали лепу прилику уз непрецизан шут Николића. Мало нас је у финишу  меча пригрлила и срећа, јер је домаћин преко Митровића пропустио прилику за победу па морамо и те како задовољни бодом. Очекујем и надам се да ће и Радник и Пролетер у додатним мечевима изборити плеј-оф.“

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести