Евролига: Звезда дочекује Химки

Кошаркаши Црвене звезде, осокољени одличном игром и убедљивом победом у последњем колу АБА лиге против Цедевите, вечерас од 19 часова на домаћем паркету, у оквиру 18. кола Евролиге, дочекују Химки.
kosarkaska-lopta.jpg
Фото: Илустрација, Дневник архива

У руском тиму наступају и двојица старих знанаца српских љубитеља кошарке, некадашњи  репрезентативац Стефан Марковић, те бивши играч и љубимац навијача Звезде Чарлс Џенкинс.

„Чудан је помало осећај. Прошао сам поред Звездине свлачионице а сада сам на гостујућој страни. Свлачионица изгледа исто, само је мало даља од оне у којој сам био последњих неколико година“, уз осмех је рекао Џенкинс у разговору са новинарима.

Стефан Марковић је летос из Зенита стигао у Химки, те са Алексејом Шведом, најбољим играчем тима из предграђа Москве, чини одличан бековски пар. Вечерас очекујуе велика искушења свог тима.

„Знамо где смо дошли. Већина играча је играла у овој дворани, знају шта их чека, да је ово врућ терен и да морамо да пружимо партију много изнад наше тренутне форме да бисмо као гости победили Звезду. На папиру имамо квалитетан тим, али да бисмо победили морамоту разлику да пренесемо на терен“, изјавио је Марковић.    

Д. Кн.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести