Победа кошаркаша Србије против Литваније после велике борбе

БЕОГРАД: Кошаркашка репрезентација Србије победила је вечерас екипу Литваније 72:68 (14:23, 20: 17, 22: 19, 16:9), у београдској „Штарк арени“ у припремном мечу за Светско првенство у Кини.
1
Фото: Youtube Printscreen

Пред 18.150 гледалаца у београдској арени, после лошег старта Србија је са Литванијом водила велику борбу у преостале три четвртине, а неизвесна завршсница на крају је припала је српским кошаркашима.

Најефикасни у српском иму био је Боган Богдановић са 18 поена, Немања Бјелица додао 15, док је Никола Јокић убацио 13.

У екипи Литваније најбољу партију пружио је Мариус Григонис са 18 поена, а пратио га је Миндугас Кузминскас са 12 косева.

Меч између Србије и Литваније пратио је и Мајк Мелоун, тренер НБА лигаша Денвер Нагетса.

Против истог ривала, изабраници Александра Ђорђевића играће 12. августа у Каунасу.

Након тога Србија ће од 16. до 18. августа играти на Акрополис купу, а ривали ће им бити Грчка, Италија и Турска.

Репрезентација Србије 20. августа путује у Кину где ће последње три провере имати у Шењангу - 23. августа против Италије, два дана касније против Новог Зеланда и 27. августа против Француске.

Прву утакмицу на Светском купу Србија игра у Фошану, где се 31. августа од 9.30 по нашем времену састаје са Анголом.

Светско првенство у Кини на прогараму је од 31. августа до 15. септембра.

Одлука о Теу у кратком року

Иако се јуче у појединим домаћим електронским медијима појавила информација да ће Србија у Кини наступити без првог плејмејкера и капитена Милоша Теодосића, сазнајемо да таква одлука није донета. Према речима Владимира Сибиновића, портпарола државног тима, урађен је снимак повређеног места и Теодосић је почео с интензивним терапијама и није с екипом отпутовао у Литванију. Статус повреде и одлука о томе да ли ће наступити на Мундобаскету биће донета у веома кратком року.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести