Србија овацијама дочекала златне кошaркашице

БЕОГРАД: Златне кошаркашице Србије, европске шампионке, дочекали су вечерас грађани испред Старог двора у Београду.
k
Фото: Tanjug

Излазак златних девојака на балкон градске скупштине, навијачи су поздравили громогласним аплаузима, повицима "шампиони, шампиони", а највеће овације добиле су Соња Васић, МВП турнира и чланица идеалне петорке турнира, и селекторка Марина Маљковић.

Након тога уследило је интонирање химне, а присутне је прво поздравила капитенка Јелена Брукс.

Много вам хвала на свему, без вас ово не бисмо могли да остваримо, рекла је Јелена Брукс.

Овације је добила и Ивон Андресон, која се на српском обратила навијачима. "Хвала од срца. Волим вас пуно, живела Србија", рекла је она.

Част ми је да предстваљам Србију, ми домовину сваког лета престављамо с поштовањем, била је порука Соње Васић.

Фото: Tanjug (Jadranka Ilić)

Емотиван наступ пред окупљеним грађанима имала је и селекторка Марина Маљковић.

Ово је мој златни Видовдански тим. Ове девојке су узор нашој деци. Срећан вам Видовдана, земаљска Србија је победила на Видовдан, рекла је Маљковић.

Навијачи и кошаркашице су заједнички отпевали песму "Видовдан".

Вучић: Хвала што се шампионски трофеј донеле на Видовдан

Председник Србије Александар Вучић приредио је вечерас у Београду пријем за првакиње Европе у кошарци, златне репрезентативке Србије.

"Целу Србију сте обрадовали, поносни смо на вас“, казао је Вучић подсетивши да је ово други пут да су освојиле злато на ЕП.

Фото: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bg

"Сви су били много срећни. Нисмо веровали када сте Италију победиле, па Шпанију, те тешку Белгију, и у финалу Француску. Марина, надиграла си француског тренера. Много хвала на свему што сте урадиле за наш народ и што сте за Видовдан донеле трофеј“, рекао је Вучић.

Фото: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bg

Он је казао да се сви надају још једној медаљи на предстојећим Олимпијским играма.

Што се државе тиче, указао је, она ће урадити свој посао, то јест обезбедити потребан новац.

"Побеђујте што је могуће више, донесите радости нашем народу. За вас је навијала Србија, Република Српска и наш народ свуда у региону. Желимо да будете успешне, да увек побеђујете“, нагласио је Вучић.

Председник је честитао и Кошаркашком савезу Србије (КСС), а посебно селекторки Марини Маљковић.

Фото: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bg

"Марини посебно честитам, јер си успела да задржиш хладнокрвност и да сви мислимо да увек имаш неког кеца којег можеш из рукава да извучеш, а што си и чинила. Надамо се медаљи, а како то само ви знате. Сви ће да иду сада најснажније против вас“, поручио им је Вучић.

Пожелео је кошаркашицама још много успеха у будућности.

Пријему златних кошаркашица у Председништву Србије присуствовали су и министар омладине и спорта Вања Удовичић, председник ОКС Божидар Маљковић, председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић и потпредседница за женску кошарку КСС Ана Јоковић.

Фото: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bg

 Дрес за бројем "1" за председника Србије

Кошаркашице Србије, првакиње Старог континента, поклониле су вечерас на пријему у њихову част у Београду, председнику Александру Вучићу национални дрес с бројем 1 и потписима свих златних девојака.

Поклон му је уручио председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић.

Капитенка Јелена Брукс захвалила је на пријему и обећала да ће се тим борити и на предстојећим Олимпијским играма.

"Надам се да ће женска репрезентација још много пута бити овде. Хвала свима на подршци од прве до последње утакмице. Осетили смо вашу подршку. Селекторка ми је рекла да је председник пратио сваку утакмицу, хвала Вам на томе. Надам да ћемо бити спремне да одемо на Олимпијске игре и да ћемо се вратити са осмехом.Обећам да ћемо оставити срце на терену. Верујте у нас, све дајемо за ову земљу и увек ће таки бити", рекла је Јелена Брукс.

Селекторка Марина Маљковић захвалила је председнику што прати њихов рад и што је њихов највернији навијач.

"За 10 годима мога рада, трудила сам се да направим тим. И ево га тим, ове девојке су тим. Ако постоји тим на целом свету, оне су тим. Направили смо историјски искорак да и земаљска Србија побеђује на Видовдан. Живела Србија, хвала вам свима", поручила је Марина Маљковић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести