Чедомир Станковић с титулом објединио све пехаре

Одбојкаш Војводине НС семе Чедомир Станковић пре неколико месеци наследио је капитенску траку од повређеног Борислава Петровића и имао част да прими и први подигне шампионски пехар.
cedomir stankovic FB--5824
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Станковић је шампионском титулом објединио трофеје, јер је претходно освојио Куп Србије,  Суперкуп и европски Челенy куп. Уз њега, Борислав Петровић и Никола Пековић имају исте резултате, с тим што Станковић и Петровић у дресу Воше  имају и све освојене трофеје у млађим категоријама.

“Трофеј шампиона ми је најдражи у досадашњој каријери. Ако се вратим пар година уназад, титула има већу тежину него пехар Челенy купа јер се титула баш дуго чекала у Новом Саду, а и многи су нас пре финала отписали и видели као губитнике. Водили су се тиме да ће војвођански менталитет доћи до изражаја и да ће Звезда бити храбрија. Међутим, одиграли смо одлично и смогли смо снаге да од 1:2 у петом сусрету преокренемо резултат у своју корист. Изгледало је као да имамо пуно сезона иза нас, а просек старости екипе је око 20 година, што овај успех чини већим”, каже Станковић који је у Воши већ девет сезона, а четири је у сениорском тиму.

Сматрате да је тимски дух заслужан за успех, да ли остајете при томе?

"Иза нас је изузетно тешка сезона, с новим тренером дошле су нове идеје, нови систем. Није било лако јер смо се први пут сусрели с таквим начином рада, веома обимним. Дошли смо до броја од 442 тренинга ове сезоне и баш такав рад нас је довео ту где јесмо. Наместило се да у екипи буде много младих момака, с подршком нас тројице старијих дошли смо до успеха. Атмосфера у тиму је била изузетна, што ранијих година можда није увек била на врхунском нивоу. И у томе је кључ овог успеха."

Марко Ристић

Опширније можете прочитати у нашем штампаном издању од 29. априла
EUR/RSD 117.1484
Најновије вести