Лига нација: Србија први сусрет у Пловдиву игра са Ираном

ПЛОВДИВ: Изгубили су одбојкаши Србије шансу да се пласирају на финални турнир Лиге нација, али их то неће спречити да у последња три меча лигашког дела овог такмичења прикажу максимум и у најјачем могућем саставу, који је предвиђен, побољшају бодовни салдо.
marko PV - KZN 2
Фото: Селектори екипа са турнира у Пловдиву, фото:Дневник (М. Ристић)

 (Од нашег специјалног извештача)

Сви ривали на турниру у Пловдиву су добро познати нашим момцима, а сутра их очекује селекција Ирана која је на корак од потврде места на финалном турниру у Чикагу. Иранци су у најјачем саставу одиграли готово читаву Лигу нација па не чуди њихов добар скор, води их Игор Колаковић, али се оба тима веома добро познају па треба очекивати велику борбу и егал игру, с тим што ће Никола Грбић поново највероватније мешати карте и пробати нове варијанте на тарену.

– На овом турнир смо заменили највише играча и на папиру јесмо у најјачем саставу до сада, нисмо још комплетни и мислим да то не значи много у погледу да је оова екипа последњи меч одиграла заједно пре скоро годину дана. Зато не очекујем да ће то одмах ићи онако како бисмо сви желели, потребно је времена за аутоматизме и за све то треба време. Ту је и млади Алекса Батак, нови дизач за све нас, тако да има доста процеса уигравања и стварања нових навика. Циљ је да, као и до сада, одиграмо најбоље могуће и мислим да ће ови ривали да нам укажу на ствари које треба да поправимо. Ово су противници који ће казнити сваку грешку и сваку непрецизност, а на нама је да то све исправимо и решимо што је могуће боље – рекао је селектор Србије Никола Грбић.

Коректор Дражен Лубурић од када се прикључио екипи у Португалу, игра на високом нивоу, али то се од њега очекивало, као једног од најискуснијих.

– Нисмо разочарани урађеним до сада, смисао ове Лиге нација је био да млађи играчи добију шансу и неки који су ту први пут и мислим да смо тиме пуно добили. Сдве селекције с којима ћемо играти последњег викенда добро знамо, Американци су дошли у нешто слабијем саставу, у односу на онај на који смо навикли, Иран се још бори за финални турнир и пружиће максимум, а Бугаре знамо јер веома често играмо пријатељске мечеве и нема тајни – истакао је Лубурић.

Иран предводи Игор Колаковић, тренер који је највеће успехе у каријери доживео управо са репрезентацијом Србије и истиче да је наша одбојка много профиторала од овогодишње Лиге нација.

– Што се Ирана тиче, није често имао прилику да игра финалне турнире, зато ће ове три утакмице за нас бити важне јер желимо да осигурамо то место. Практично нам треба јкедна победа и биће сигурно јако тешко јер су све екипе јаке, а с правом очекујем да то завршимо како смо очекивали. Први ривал нам је Србија која је учинила велику ствар ове сезоне јер је младе играче гурнула у ватру, можда то није било најбоље на почетку, али се касније видело да је то био добар потез. Србија је и даље једина екипа која је савладала Бразил и то није мала ствар, тиме су показали квалитет и таленат и надам се доброј утакмици у нашем директном окршају – рекао је Колаковић.

М. Ристић

Сутрашњи програм

Кина – Аргентина (9.00)

Аустралија – Русија (12)

Иран – Србија (16)

Пољска – Јапан (17.30)

Бугарска – САД (19.40)

Немачка – Португал (20.30)

Италија – Канада (22)

Бразил – Француска (1.00)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести