Упркос победи, ОК Војводина без финала Купа

Одбојкаши Новог Пазара пласирали су се у финале Купа Србије пошто су у Новом Саду у реванш утакмици изгубили са 2:3 пред око 700 гледалаца. Гости су повели са 2:0 што им је било довољно за пласман у финале, јер су први меч на свом терену добили са 3:1.
mehic FF__3995
Фото: Давид Мехић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Успела је Војводина после да направи преокрет и добије наредна три сета, али била је то Пирова победа. После 1:3 у првом мечу, Новосађанима је била потребна победа од 3:0 или 3:1 за пролазак у финале, али Новопазарци су одиграли веома пожртвовано и готово без грешке у прва два сета која су их и математички водили у финалу, где ће бранити трофеј

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Очигледно је било од почетка сусрета да играчи Војводине играју под пиритском са којим нису могли да се изборе. Помало бољажљиво су ушли у сусрет, што су гости искористили и поенима из блока дошли до велике предности -8:3. Наставили су гости у истом ритму, нису падали, ни попуштали па су готово рутински освојили први сет. Код домаћих расположен је био једино Кујунyић, али није могао ништа сам против разиграног противника.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Почетак другог сета поново је припао гостима (10:6), а онда је домаћи тренер Османкач променио дијагоналу, увео Шормаза и Сухињина што је донело резултат. Брзо је Војводина, после сервиса Украјинца, дошла до изједначења (14:14) уз добру игру с обе стране и уз резултатску клацкалицу Новосађани су асовима дошли до предности (20:18) и имали контру. Међутим, Симић је изблокиран и Вилимановић је асом донео изједначење (20:20). Бољи сервис гостију виђен је у завршници, блок Поломца донео је други сет актуелном освајачу Купа и све дилеме биле су тиме решене.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Наредна три сета добила је Војводина, играла је колико је било довољно да се добије противник без најбољих појединаца. Гостујући тренер Затрић није желео да ризикује евентуалне повреде и сачувао је главне играче, а у Војводини шансу је добио Чедомир Станковић и максимално је искористио. Кујунyић и Мехић, а посебно Сухињин играли су добро, изузев веома лошег периода почетком петог сета (шест везаних грешака), а прву меч лопту Сухињин је блоком претворио у победу, која може да значи црвено-белима у суботу када дочекују истог противника, овога пута у првенственом окршају.

М. Ристић

Војводина НС семе - Нови Пазар 3:2 (19:25, 24:26, 25:18, 25:20, 15:13)

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца 950, судије: Симоновић (Крагујевац), А. Поповић (Сремски Карловци).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 7, Вучићевић 1, Бајандић, Станковић 4, Стевановић 9, Вемић, Кујунyић 18, Пековић (л), Мехић 20, Шормаз 2, Тодоровић 1, Сухињин 14.

НОВИ ПАЗАР: Вукашиновић 5, Сретеновић, Поломац 9, Затрић 10, Даца 9, Зуковић (л), Божовић 1, Радосављевић 3, Симић 5, Вилимановић 7, Прушевић 5, Хамзагић 16.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести