Србија на отварању Лиге нација победила Јапан са 3:0

Како су завршиле претходну, одбојкашице Србије започеле су нову сезону - тријумфом. Уписале су максималну победу против Јапана у првом колу турнира у бразилском Баруерију, показавши већ на старту да имају чему да се надају и овог лета.
Odbojkašice Srbije Foto:SK/skrinšot
Фото: SK/skrinšot

Много боље од, иначе,неугодног Јапана биле су Вељковићева и другарице. Биле су сигурније на пријему, добро су покривале поље, а у нападу су неумољиве биле Бошковићева и Михајловићева.

Нешто већи отпор Јапан је пружилио током трећег периода, када је повео са 16:13. Ипак, како се ближио крај, Србија је смањивала разлику, преокренула резултат у своју корист и дошла до максималне победе..

„Драго ми је да смо почеле победом, добро смо одиграле, али можемо и боље, што ћемо, надам се, да покажемо до краја турнира“, казала је Тијана Бошковић.

Задовољан показаним био је Бранко Ковачевић, који у одсуству селектора Зорана Терзића води тим у Бразилу.

„Било је добро, с обзиром на то да ни сами нисмо знали на ком смо нивоу пошто смо мало времена имали за припреме. Можемо да будемо задовољни како је све изгледало у већем делу утакмице. Има, наравно, ствари које могу боље да се одраде, где пре свега мислим на неке лагане лопте и договор који смо имали у вези са блокирањем. Ипак, традиционално неугодног ривала смо добили максималним резулатом и  можемо да будемо задовољни“, казао је Ковачевић.

М. Р.

СрбијаЈапан 3:0 (25:18, 25:17, 25:22)

БАРУЕРИ: Дворана „Жозе Кореја“, гледалаца: 1.000, судије: Рамирес (Доминикаснка Република),Рене (Аргентина).

СРБИЈА: Антонијевић 3, Михајловић 21, Вељковић 3, Стевановић 9, Бошковић 21, Благојевић 6, С. Поповић (л), Мирковић, Буша, М. Поповић, Бјелица, Алексић, Миленковић, Пушић.

ЈАПАН: Кога 11, Ивасака 5, Иши 9, Шимамура 3, Томинага 1, Курого 2, Јамагиши (л), К. Иноуе (л2), А. Иноуе 11, Таширо 1, Окумура, Такахаши, Хорикава, Акутагава.  

Сутра против Бразила

У последњем мечу турнира у Баруерију Србија ће играти против домаћина Бразила, сутра од 20.05.

„Екипа Бразила је једна од најбољих на свету, знамо сви шта су све постигли. Биће занимљиво и тешко, а ми ћемо ићи на победу. Знамо колико нам је тешко против њих, али трудићемо се“, казала је Бранкица Михајловић.

Бразил је нешто слабије почео турнир од очекиваног.

„Није ни прошле године кренуо најбоље, али је трећи турнир одиграо фантастично. Биће сигурно све боље и надам се да ћемо се наћи  с њима и на фајнл-сиксу“, верује Ана Бјелица.

Резултати

Група 1 (Јекатеринбург), прво коло: Холандија - Тајланд 3:0, Русија - Аргентина 3:1.

Група 2 (Нингбо), прво коло: Белгија - Јужна Кореја 3:0, Кина - Дом. Република 3:0. Друго коло: Дом. Република - Јужна Кореја 2:3 , Кина - Белгија 3:0.

Група 3 (Линколн), прво коло: Турска – Италија 3:0, САД – Пољска 3:1.

Група 4 (Баруери), прво коло: Бразил - Немачка 1:3, Србија - Јапан 3:0.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести