Абасов и Радовановићева шампиони "Београдског победника"

БЕОГРАД: Српски боксерски репрезентативци Вахид Абасов и Нина Радовановић шампиони су 58. Београдског победника - Меморијала Бранко Пешић.
boks
Фото: БСС

Абасов и Радовановићева заслужили су признање сјајним победама у финалу, у конкуренцији укупно 355 представника племените вештине, из 35 држава.

Турнир у Спортском центру Раковица био је права увертира за Светско првенство, које ће се у Београду одржати од 26. октобра до 6. новембра.

Абасов је победио представника Русије Алиса Шарифова, у категорији до 69 кг и на тај начин објединио најпрестижније трофеје међународних такмичења у Србији - Београдског победника и Златне рукавице.

"Свакодневни велики рад се исплатио. Трофеји највећих међународних такмичења у Србији сада красе моју колекцију, поносан сам и ово ми је мотив више да идем даље у обарање нових рекорда и по нове медаље, а циљ су увек оне најсјајније, за Србију", рекао је Абасов.

Радовановићева је бриљирала у судару са енглеском шампионком Чарли Дејвисон у категорији до 51 кг и зазлужено стигла до златне медаље.

"Велика срећа и радост за мене, Београдски победник је у мојим рукама. Било ми је ово велико искуство. Сјајна увертира за мој меч године који ме чека у јуну у Паризу, где ме само једна борба против Италијанке дели од пласмана на Олимпијске игре у Токију. Надам се да ћу успети у томе, да ће се први пут у историји име Србије наћи на олимпијским играма. Морам истаћи сјајну организацију Београдског победника, огромну подршку Боксерског савеза Србије. Имали смо камп, веома напорно тренирам, нисам у најбољој форми јер најбољу форму темпирам за Париз где ћу верујем извадити визу за Токио“, истакла је Радовановићева.

Трофеј за најбољег техничара у женској конкуренцији припао је младој српској боксерки Јелени Зекић.

За најбоље судије проглашени су Александар Вучићевић (Србија) и Евгенија Шестопалова (Русија), најбољи техничар је Енглез Бенџамин Витакер, најбоља репрезентација Русија, најборбенији пар Рус Ворохов и Шкот Хикеј.

Уз председника БС С Ненада Боровчанина и легенди југословенског бокса специјални гости на спектаклу били су представник Боксерског савеза Русије Абакаров Абдулмуталим, помоћник министра МУП-а Владимир Илић, председник Општине Раковица Милош Симић, председница Спортских игара младих Србије Марија Михајловић и други.

Медијска награда за афирмацију бокса у Србији уручена је уреднику дневних новина "Ало" Драгутину Бужићу.

Боксерски савез Србије наставио је традицију која траје три године, да не заборавља легенде југословенског бокса. У Београду су били боксери који су носиоци олимпијских, светских, европских и балканских медаља - Анте Јосиповић, Аце Русевски, Џевдет Пеци, Азис Салиху, Тадија Качар, Драгомир Вујковић, Мирко Пузовић, Миле Лабудовић, Милорад Гајовић, Љубиша Ристић и Славиша Поповић.

Уз њих и директор Регионалне лиге Александар Рисимић, пред којим је одговоран задатак, да руководи секретаријатом такмичења у коме ће учествовати осам клубова из региона.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести