Рукометаши Војводине без пораза у Суперлиги

Урадили су рукометаши Војводине већи део посла на путу ка седмој узастопној титули првака државе.
Jovica Nikolic
Фото: Јовица Николић, фото: РК Војводина

Актуелни шампион је на два незгодна гостовања заредом, у Шапцу и Панчеву, извојевао победе и тако се четири кола пред крај плеј–офа осамио на табели с максималних 12 бодова. Самоуверено руше све препрепке Новосађани, орни да пехар задрже у Српској Атини. Како сада ствари стоје, ниједна екипа у земљи није толико квалитетна да може да им парира. Пут ка титули је после шест победа у исто колико кола отворен за састав Бориса Ројевића.

Одлично игра Војводина од почетка домаћег првенства, коначно су се вратили и повређени рукометаши и у свакој утакмици сви дају максимум, без обзира на име противника. У последњем дуелу против Динама у Панчеву истакао се млади Јовица Николић, који је са шест голова био најефикаснији на мечу.

„Знали смо да се ова утакмица добија на одбрану и тај део смо одрадили одлично. Дозволили смо Динаму само девет голова у првом полувремену. Они изгледа виде неку своју шансу у оштријој одбрани, али и с тим смо знали како да се изборимо“, прокоментарисао је десни бек Николић.

Као и у претходна три међусобна сусрета, Панчевци су још и парирали екипи са Слане баре у првих 30 минута, да би се у наставку за све дефинитивно питали Новосађани.

„У другом полувремену смо још бољи били у нападу и сасвим заслужено смо победили. Тријумфом у Панчеву смо, може се рећи, одрадили 90 посто посла када је реч о одбрани титуле. Овог викенда нам долази Нови Пазар, потом играмо с Партизаном у Београду, и када те две утакмице, верујем, решимо у своју корист, онда ћемо моћи да кажемо да смо опет шампиони.“

Војводина је једина непоражена екипа у Суперлиги и како се ситуација одвија, другима је преостало само да се боре за позицију два која води у СЕХА лигу.

„Нема опуштања у нашим редовима. Остало је још четири кола до краја и у свакој утакмици идемо на победу, да завршимо плеј–оф без пораза и на тај начин да сачувамо титулу“, поручио је Јовица Николић.    

К. Буграски

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести