ДУШАН ЛАЈОВИЋ ПРЕОКРЕТОМ до осмине финала турнира у Аделејду

Српски тенисер Душан Лајовић пласирао се у осмину финала АТП турнира у Аделејду, пошто је у првом колу победио Аустралијанца Танасија Кокинакиса 3:6, 6:1, 6:4.
Dusan Lajović /RTS/printskrin
Фото: Душан Лајовић/РТС/принтскрин

Меч је трајао два сата и 12 минута. Ово је био четврти међусобни дуел српског и аустралијског тенисера, а четврти тријумф Лајовића, који се тренутно налази на 52. месту АТП листе. Аустралијанац је 68. тенисер света.

Кокинакис је добио први сет резултатом 6:3, пошто је направио брејк у четвртом гему. Лајовић је заиграо ангажованије у другом сету, а свом ривалу је у овом делу меча препустио само један гем.

Лајовић је повео 3:1 у трећем сету, али је Кокинакис изједначио на 3:3. Српски тенисер је у седмом гему имао 0:40 на сервис Аустралијанца, али није успео да направи брејк. Кокинакис је повео 4:3, а Србин је потом после велике борбе изједначио на 4:4. Лајовић је у деветом гему направио брејк, а онда је на свој сервис стигао до заслужене победе.

Лајовић ће у осмини финала турнира у Аделејду играти са победником меча између Чеха Јиржија Лехечке и Аустралијанца Адам Волтона.

Пласман у осмину финала турнира у Аделејду раније изборио је још један српски тенисер Миомир Кецмановић, који је победио Американца Мекензија Мекдоналда 6:4, 6:2. Он ће се у осмини финала састати са Џеком Дрејпером из Велике Британије.

АТП турнир у Аделејду се игра за наградни фонд од 661.585 долара.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести