Вимблдон: Срена и Халеп у полуфиналу

Серена Вилијамс пласирала се у полуфинале Вимблдона, где се бори за осму титулу у каријери.
vilijams, fonet
Фото: Serena Vilijams, foto: FoNet

Она је у америчком дуелу после велике борбе надиграла Алисон Риск са 6:4, 4:6, 6:3. Иако је у 38. години живота, Вилијамс је у најтежим и најбитнијим тренуцима меча играла боље од ривалке. Серена је имала чак 19 ас удараца, последњим је "оверила" победу, а колико је била доминантна показује податак да је имала чак 16 брејк лопти. Искористила је шест, али није успела да спаси ниједну од пет брејк прилика своје ривалке, због чега је Риск и парирала искуснијој земљакињи тако дуго.

У полуфинале се пласирала и Румунка Симона Халеп, која је победила 50. тенисерку света Кинескињу Шуај Џенг после два сета – 7:6, 6:1, за сат и по игре. У првом сету тенисерке су направиле по један брејк, па је одигран тај-брејк, који је Халеп добила са 7:4.

Халеп је други сет освојила без већих проблема, препустила је противници само један гем и пласирала се у полуфинале трећег Гренд слем турнира у сезони, први пут од 2014. године.

Елина Свитолина и Барбора Стрицова комплетирале су парове полуфинала Вимблдона у женској конкуренцији.

Украјинка Свитолина није дозволила Чехињи Каролини Муховој ново изненађење у Лондону, савладала ју је у два сета са 7:5, 6:4.

Свитолину у полуфиналу чека румунка Симона Халеп која игра најбољи тенис у последњих неколико година.

У другом полуфиналу играће Чехиња Стрицова и седмострука шампионка Вимблдона Американка Серена Вилијамс.

Стрицова је до дуела са освајачицом 23 Гренд слем трофеја стигла на разочарање домаће публике јер је зоставила Британку Џоану Конту са 7:6 (5), 6:1.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести